Headlines News :
Home » , » Doping skandal u atletici

Doping skandal u atletici

Written By maxtv on недеља, 14. јул 2013. | 21:52

Tajson Gej "pao" na doping testu. Nikada namerno nisam uzimao nedozvoljene supstance, jecajućim glasom rekao Gej novinarima. Na Jamajci pet atletičara pozitivno na nedozvoljene supstance. Među njima Asafa Pauel i njegova koleginica iz reprezentacije Šeron Simpson. Usein Bolt nije među njima, piše svetska štampa.
Na pomolu je nova doping afera. Najveća od slučaja Lensa Armstronga. Ali, ovaj put u atletici.
Gay1.jpg
Američki atletičar Tajson Gej bio je pozitivan na doping testu i neće učestvovati na Svetskom prvenstvu u Moskvi. Gej nije otkrio na koju je supstancu pozitivan, već je samo rekao da ga je Američka antidoping agencija obavestila u petak da je njegov uzorak pozitivan.
"Nikada namerno nisam uzeo nikakvu zabranjenu supstancu. Jednostavno sam poverio svoju karijeru nekome i taj me izneverio", rekao je Gej jecajući u telefonskom razgovoru, prenose američki mediji. 
Gej kaže da će uskoro tražiti i "B" uzorak, a ukoliko i on bude pozitivan Geju preti dvogodišnja suspenzija.
Gej se, posle borbe sa povredama, ove godine vratio u formu i pobedio na državnom prvenstvu SAD na 100 rezultatom 9,75 sekundi. Američki sprinter je prošle godine osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu u štafeti 4x100 metara, dok je na svetskom prvenstvu u Osaki 2007. godine osvojio zlato na 100 i 200 metara.
Asafa.jpg
Istovremeno, nešto južnije u Jamajci, pet sprintera je "palo" na testu. Među tih pet nije Usein Bolt, tvrde svetski mediji, ali zato jeste bivši svetski rekorder u na 100 metara Asafa Pauel, kao i njegova koleginica iz reprezentacije Šeron Simpson, potvrdio je agent tih dvoje atletičara Pol Dojl.
Dojl je saopštio da su Pauel i Simpson bili pozitivni na zabranjeni stumulans oksilofrin za vreme nacionalnog prvenstva i da su tek nedavno obavešteni o doping prekršaju.
Pauel je pomogao štafeti Jamajke da osvoji zlatnu medalju na 4x100 metara na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu, a bio je svetski rekorder na 100 metara, pre nego što je ranije iste godine rekord oborio njegov zemljak Usain Bolt.
Simpson je osvojila olimpijsko zlato u štafeti 4x100 metara 2004, i srebro 2012, a bila je olimpijska vicešampionka na 100 metara 2008. godine.
Najnovija doping afera među atletičarima Jamajke dolazi mesec dana nakon što je olimpijska šampionka Veronika Kembel-Braun bila pozitivna na zabranjeni diuretik.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger