Headlines News :
Home » , » Rukomet juniorsko SP: "Orlići" na Holandiju u osmini finala

Rukomet juniorsko SP: "Orlići" na Holandiju u osmini finala

Written By maxtv on субота, 20. јул 2013. | 23:22

Mladi rukometaši Srbije pobedili su Anfolu 28:22 (12:12) i izborili duel sa Holandijom u osmini finala Svetskog prvenstva za juniore u Bosni i Hercegovini.
rss.org.rs
"Orlići" su kao drugoplasirani završili nastup u grupi A, sa dva boda manje od Francuske. Posle fantastičnih sedam dana u "Boriku" očekuje ih završnica u Sarajevu.
Najbolji u srpskom timu bio je Miloš Orbović sa šest golova, dok je četiri postigao Viktor Matičić. Blistao je golman Arsenić sa 12 odbrana.
Konačno su "orlići" uspeli da jednog rivala slome i pre same završnice, tako da je krcat "Borik" imao priliku da se meksičkim talasima oprosti od svojih ljubimaca, koje su zadužili za sva vremena. 

Afrikanci u ovom susretu nisu imali šta da izgube, pa su igrali brzo i hrabro, što se i videlo po rezultatu u prvih 30 minuta. Propuštena je šansa da se otpor Angolaca slomi već sredinom prvog poluvremena, a opuštanje, koštalo je prednosti (5:2, 7:3) i preokreta (9:11), kada su za pet minuta i 20 sekundi "gosti" uspeli da postignu čak šest golova, gotovo sve iz kontranapada. 

Drugo poluvreme donelo je drugu priču. Dogovor iz svlačionice je opet dao rezultate, a mladi srpski igrači shvatili su da bi eventualni kiks odveo Srbiju na treće mesto, koje bi donelo i težeg rivala, Nemačku ili Hrvatsku u osmini finala. 

Odbrana je ponovo odradila svoje, a Dragićević se nije libio da upotrebi i trećeg golmana, Arsenića, koji je kao i njegov prethodnik protiv Tunisa, Tomić, bio na visini zadatka sa 12 odbrana. 

Zaključno sa 15:15 u 39. minutu, otpor Angole je počeo da nestaje. Dobra odbrana, opustila je ruku "orlića" sa svih pozicija, pa su golovi Orbovića, Đekića, Pešića, Brajovića, Todorovića, išli na kao na traci. Dva primljena gola za 14 minuta, bila su ključna u trijumfu. Upravo je najefikasniji Miloš Orbović zaključio mini seriju od 4:0 za 23:17 u 53. minutu, kada je slavlje i oproštaj od navijača mogao da počne. 

Slavlje je pokvarila povreda Bogdana Radivojevića, koji je sredinom drugog poluvremena napustio teren zbog povrede noge. Na pozdravljanju posle utakmice, desno krilo naše reprezentacije, bio je na leđima Vanje Ilića, a o stepenu i ozbiljnosti povrede, znaće se uskoro. 

Reprezentacija se seli u Sarajevo gde će se od ponedeljka do naredne nedelje igrati svi preostali mečevi na SP juniora. 

Grupa B:
Srbija – Angola 28:22
Tunis – Francuska 33:28
Danska – Rusija 30:21 

Tabela:
1. Danska 9
2. Srbija 7
3. Tunis 6
4. Francuska 4
5. Rusija 4
7. Angola 0
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger