Headlines News :
Home » , » Federera u polufinalu Hamburga izbacio 114. na svetu Federik Delbonis

Federera u polufinalu Hamburga izbacio 114. na svetu Federik Delbonis

Written By maxtv on субота, 20. јул 2013. | 17:17

Švajcarski teniser Rodžer Federer završio je učešće na turniru u Hamburgu u polufinalu, posle poraza od 114. na svetu Federika Delbonisa.
Beta/AP Photo/dpa,Axel Heimken
Argentinac je do trijumfa došao sa 7:6 (9:7), 7:6 (7:4), posle jednog sata i 54 minuta igre.
Delbonis je do glavnog žreba turnira u Hamburgu došao kroz kvalifikacije, a od prvog gema susreta sa Federerom uspeo je odlično da parira sada petom reketu sveta.
Federer je ove nedelje počeo da koristi novi, veći reket i ispostavilo se da ima mnogo problema sa njim. Protiv Nemca Florijana Majera u četvrtfinalu bila su mu potrebna tri seta da bi prošao dalje, a prethodno je izgubio set i na prvom meču na turniru, takođe od domaćeg tenisera Danijela Brandsa. 

Argentinac je bio taj koji je bio ofanzivniji, dosta je mučio Federera, a iako je imao priliku da i ranije završi prvi set, to je učinio tek u taj-brejku. Isti slučaj bio je i u narednom setu, iako je Federer na početku nagovestio buđenje, ali mu Delbonis nije dozvolio preokret. 

Taj poraz je za Federera drugi od igrača koji nije među prvih 100 za mesec dana, pošto je prethodno u drugom kolu Vimbldona poražen od Sergija Stahovskog. 

Delbonis je pobedom nad Federerom došao do prvog finala u karijeri, a za titulu će se boriti sa Italijanom Fabiom Fonjinijem, koji je pobedio Nikolasa Almagra iz Španije sa 6:4, 7:6 (7:1). Za Fonjinija je to drugo finale zaredom, pošto je prošle nedelje došao do prve titule u karijeri, pobedom nad Nemcem Filipom Kolšrajberom u finalu turnira u Šutgartu.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger