Headlines News :
Home » , » Moto GP: Štefan Bradl do pol pozicije na „Laguna Seki“

Moto GP: Štefan Bradl do pol pozicije na „Laguna Seki“

Written By maxtv on субота, 20. јул 2013. | 23:55

Vozač LCR Honde Štefan Bradl došao je do prve pol pozicije u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata, pošto je bio najbolji u kvalifikacijama na „Laguna Seki“.
Beta/AP Photo/Ben Margot
Mladi Nemac je pol pred Veliku nagradu Sjedinjenih Država došao sjajnim krugom u vremenu od 1:21.176 minuta.
Drugo mesto, sa 17 hiljaditinki zaostatka, zauzeo je Mark Markes na Repsol Hondi, a njima dvojici će se na startu trke, u nedelju od 23 časa, u prvom redu pridružiti vozač Gresini Honde Alvaro Bautista.
Kvalifikacije na „Laguna Seki“ sigurno su bile jedne od najzanimljivijih ove sezone, a Bradl je napravio veliko iznenađenje, pošto je sve ukazivalo da će Markes osvojiti pol poziciju. Vozač Repsol Honde je dominirao na svim slobodnim treninzima, imao je najbolje vreme do pet minuta pre kraja, a potom je napravio grešku, izleteo sa staze, i tako završio kvalifikacije. 

U samom finišu, Bradl, koji je imao odličan ritam od prvog treninga, uspeo je da nadmaši Markesa, a Bautista je takođe uspeo da se probije i iz prvog startnog reda izbaci Valentina Rosija. Devetostruki svetski šampion morao je da zadovolji četvrtom pozicijom, ispred Kala Kračloua na Jamahi ekipe Teh 3 i svog timskog kolege iz fabričke Jamahe Horhea Lorenca. Aktuelni šampion vozi povređen, zbog loma ključne kosti, isto kao i vozač Repsol Honde Dani Pedrosa, koji je zauzeo sedmo mesto, ispred Andree Dovicizoa na Dukatiju. Prvu desetoricu na startu kompletiraće drugi vozač Jamahe Teh 3 Bredli Smit i Niki Hejden na drugom Dukatiju.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger