Headlines News :
Home » , , » Litvanski fudbalski savez se izvinio zbog pogrešne himne

Litvanski fudbalski savez se izvinio zbog pogrešne himne

Written By maxtv on среда, 31. јул 2013. | 12:59

Fudbalski savez Litvanije izvinio se Fudbalskom savezu Srbije zbog izvođenja pogrešne himne uoči polufinalne utakmice prvenstva Evrope za omladince. Umesto himne "Bože pravde", u čast izabranika Ljubinka Drulovića svirana je himna "Hej,Sloveni".
Fudbalska federacija Litvanije izvinila se Fudbalskom savezu Srbije zbog izvođenja pogrešne himne uoči polufinalne utakmice prvenstva Evrope za igrače do 19 godina između Srbije i Portugalije.
Predsednik Fudbalskog saveza Litvanije Julijus Kvedaras uputio je pismo izvinjenja prvom čoveku Fudbalskog saveza Srbije Tomislavu Karadžiću zbog napravljene greške uoči utakmice odigrane u Alitusu, kada je u čast igrača srpske reprezentacije, umesto himne Srbije "Bože pravde", intonirana himna "Hej, Sloveni".
"Litvanija se iskreno izvinjava srpskoj reprezentaciji i celoj srpskoj fudbalskoj porodici zbog intoniranja pogrešne himne. Orkestar koji je bio unajmljen da intonira himne obe ekipe pre utakmice nije stigao na zakazanu probu, i tako lokalno osoblje iz organizacije nije bilo svesno da će intonirati pogrešnu himnu", kaže se u pismu izvinjenja.
Predsednik FS Litvanije ističe u pismu da nada da greška neće baciti senku "na sjajan učinak srpske reprezentacije do 19 godina koja je dospela do finala turnira, kao i na napor koji je učinjen da ovaj događaj bude što je moguće prijatniji za sve učesnike šampionata".
Reprezentacija Srbije pobedila je Portugaliju u polufinalu prvenstva Evrope posle boljih izvođenja jedanaesteraca sa 3:2 i u četvrtak će od 20.45 igrati u borbi za trofej protiv selekcije Francuske.

Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger