Headlines News :
Home » , » Uspeh naših kajakaša

Uspeh naših kajakaša

Written By maxtv on петак, 14. јун 2013. | 21:19

Prvog dana prvenstva Evrope u Portugaliji srpski kajakaši imali su stoprocentan učinak ostvarivši pet finala. Nastup u finalu obezbedili su: dvosedi - sestre Moldovan, Boltić i Dragosavljević, Stanojević i Pajić, K-1 Dalma Benedek Ržičić i posada muškog četverca – Zorić, Holpert, Aleksić i Terzić.
Ženski dvosed, posada Nikolina i Olivera Moldovan u olimpijskoj k-2 500m uspele su da iz kvalifikacija obezbede direktno A finale. Moldovanke su u kvalifikacinoj grupi bile trećeplasirane sa vremenom 1:56,954 minuta. Na cilj su stigle iza posada Madjarske (Kovač, Janić) i Nemačke (Veber, Ditze). Finale u disciplini k-2 500m na programu je u nedelju.
Moldovan1.jpg
Muški dvosed, kombinacija Simo Boltić, Marko Dragosavljević bila je prvoplasirana u kvalifikacijama disicpline k-2 500m. Momcima iz Bačke Palanke aktuleni juniorskim šampionima Evope u ovoj disciplini trebalo je 1 minut 36 sekundi 439 stotinki da preveslaju deonicu od pola kilometra, ostvare najbolje vreme u kvalifikacijama i startovaće u nedeljnom finalu sa pozicije broj jedan u borbi za odličja.
Boltic-Dragosavljevic.jpg
U završnice finalnih trka plasirali su se i muški dvosed Duško Stanojević, Dejan Pajić, Dalma Benedek Ružičić u k-1 500m i posada muškog četverca u sastavu Zorić, Holpert, Aleksić, Terzić u k-4 1000m.
Sutra drugog takmičarskog dana prvenstva Evrope u Montemoro o Velju u borbu za medalje u finalnim trkma će nastupiti Dalma Benedek Ružičić u disciplini k-1 1000m i posada dvoseda Stanojević,Pajić u k-2 1000m.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger