Headlines News :
Home » , » NBA finale: Proradila velika trojka Majamija!

NBA finale: Proradila velika trojka Majamija!

Written By maxtv on петак, 14. јун 2013. | 06:15

U četvrtoj utakmici finalne serije NBA lige, Majami je slavio u San Antoniju sa 109:93, vratio prednost domaćeg terena i izjednačio u seriji na 2:2. Iako je Džejms imao poen više, najbolji igrač utakmice i "meč viner" bio je Dvejn Vejd sa 32 poena. Dobar je bio i Kric Boš sa 20 poena i 13 skokova.
Ekipa Majami Hita pobedila je San Antonio rezultatom 109:93, u četvrtoj utakmici finalne serije NBA šampionata i poravnala rezultat u seriji na 2:2. Najzaslužniji za pobedu i povratak prednosti domaćeg terena bio je Dvejn Vejd koji je meč završio sa 32 poena.
vejd 1.jpg
Sparsi su sjajno počeli meč, trojke su pogodili Deni Grin, Kavaj Lenard i Geri Nil. Dobro je funcionisala tranzicija i "pik en rol igra".
Međutim, krajem prve i početkom druge četvrtine Majami je poečeo da igra jaku odbranu, skupljali su u reketu što je dalo mogućnost za bržu igru i poene iz kontre. Tu su se najviše istakli večeras sjajni Dvejn Vejd i prilično raspoloženi Lebron Džejms. Hit je čak imao i deset poena prednsoti.
Da "Vrelina" ne ode na odmor sa velikom prednošću, pobrinuo se Toni Parker koji je pogodio dosta teških šuteva, ali i razigrao ostatak ekipe. Boris Dijao je vezao 5 poena, Dankan pogodio dva puta iz reketa i na odmor se otišlo bez prednosti za jednu od ekipa -49:49.
NBA 1.jpg
U drugom poluvremenu Majami je dodao gas, predvođen fenomenalnim Dvejnom Vejdom koji je pogađao iz svih poziciji i uvek kad je Majamiju to bilo potrbna nakon približavanja Sparsa. "Fleš" je meč završio sa 32 poena. Podršku je imao u  Džejmsu koji je postigao poen više (33) i probuženom Krisu Bošu koji je imao 20 poena i 13 skokova.
U ekipi "mamuza" Toni Parker posle dobrog prvog poluvremena nije ubacio ni jedan poen u nastavku i u tome se može tražiti razlog poraza San Antonija. Tim Dankan postigao je 20 poena ali je imao svega 5 skokova, Geri Nil je ubacio 13, Lenard 12, Deni Grin ovoga puta samo 10 poena, dok je potpuno podbacio Manu Đinobili sa svega 5 poena.
NBA 2.jpg

Naredna utakmica finalne serije igra se u noći između nedelje i ponedeljka u 02.00 po našem vremenu.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger