Headlines News :
Home » , » Kup Konfederacija: Neka igre počnu!

Kup Konfederacija: Neka igre počnu!

Written By maxtv on субота, 15. јун 2013. | 00:07

Najbolje svetske reprezentacije u Brazilu se bore za Kup Konfederacija. Španija i Italija brane čast Evrope, a najveći konkurenti biće im Urugvaj i reprezentacija domaćina. "Karioke" protiv Japana otvaraju turnir, meč počinje u 21 čas.
Brazil će u naredne dve sedmice biti centar svetskog fudbala. Osam ekipa, podeljene u dve grupe, boriće se na prestižnom takmičenju za Kup Konfederacija. Očekuje nas 16 zanimljivih utakmica, a pobednik će biti poznat 30. juna, kada će se odigrati finalni meč.
Nejmar.jpg
Kup Konfederacija trebalo bi da nam da odgovor na nekoliko pitanja. Prvo, koja od najboljih svetskih reprezentacija se trenutno nalazi u najboljoj formi. Drugo, da li će Brazil, predvođen Nejmarom, uspeti da prekine dominaciju Španije u međunarodnom fudbalu. Treće, možda i najvažnije, da su "karioke" sposobne da organizuju jedan ovako veliki turnir, koji je generalna proba pred Mundijal koji nas očekuje 2014. godine.
Italija.jpg
Brazil je domaćin turnira i, uz Španiju, najveći favorit za osvajanje titule. Skolari predvodi novu, mladu generaciju predvođenu Nejmarom, najvećim talentom u današnjem fudbalu. Ipak, "karioke" neće imati nimalo lak posao, pošto će im u grupi A najveži konkurent biti Italija, vicešampion Evrope.
Urugvaj.jpg
Ostale dve reprezentacije u toj grupi ne bi trebalo a naprave veće probleme favoritima. Japan i Meksiko, ipak, važe za nepredvidive ekipe, koje imaju kvalitet da odigraju dobro i protiv najjačih reprezentacija na svetu, pa će biti zanimljivo videti kako će "karioke" i "azuri" podneti breme favorita.
Spanija.jpg
Slična situacija se očekuje i u grupi B. Španija, zvanični evropski i svetski prvak, važi za favorita broj jedan. Urugvaj, šampion Južne Amerike, sigurno će biti ravnopravan rival "furiji", dok svoju šansu iz prikrajka traže Nigerija i reprezentacija Tahitija, jedini pravi ausajder a turniru.
Japan.jpg
Kup Konfederacija otvara se u petak, utakmicom između Brazila i Japana na Nacionalnom stadionu u Braziliji, a pobednik će biti poznat u nedelju, 30. juna, posle finalnog meča na renoviranoj Marakani.
Brazilija.jpg
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger