Headlines News :
Home » , » Pelegrini zvanično u Sitiju

Pelegrini zvanično u Sitiju

Written By maxtv on петак, 14. јун 2013. | 18:27

Manuel Pelegrini novi je šef stručnog štaba Mančester Sitija. Čileanac je ove sezone pravio "čuda" u Ligi šampiona sa Malagom, a na klupi "građana" zameniće smenjenog Roberta Manćinija.
Doskorašnji trener Malage Manuel Pelegrini i zvanično je od danas menadžer Mančester Sitija, umesto otpuštenog Roberta Manćinija, saopštio je premijerligaški klub. Pedesetdevetogodišnji Čileanac izjavio je da je oduševljen novim izazovom.
Pelegrini.jpg
"Klub ima jasnu viziju uspeha na i van terena i lično želim da dam maksimalni doprinos", rekao je Pelegrini na klupskom sajtu.
Bivši trener Viljareala i Real Madrida preuzima Siti koji je u odličnoj finansijskoj situaciji, ali protekle sezone nije uspeo da odbrani titulu prvaka Engleske, koju je osvojio 2012.
Siti je u finalu FA Kupa bio poražen od Vigana, koji je ispao iz Premijer lige, a protekle sezone nije uspeo da napreduje ni u Ligi šampiona u kojoj je eliminisan u grupnoj fazi.
Očekivanja kluba su visoka za narednu sezonu, a izvršni šef kluba Feran Sorijano rekao je prošlog meseca da Siti želi pet trofeja u narednih pet godina.
Pelegrini, poznat po nadimku "Inženjer", zaslužio je tu reputaciju stvarajući timove koji igraju atraktivno, uz veliki procenat poseda lopte.
"Manuel je izuzetno iskusan i uspešan menadžer", rekao je predsednik Sitija Kaldun A Mubarak.
On je dodao da je klub "impresioniran Pelegrinijevom filozofijom igre, stavom i posvećenošću razvoju fudbala u Sitiju".
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger