Headlines News :
Home » , » Rafa preslišao Fedeksa

Rafa preslišao Fedeksa

Written By maxtv on недеља, 19. мај 2013. | 18:07


Španski teniser Rafael Nadal osvojio je turnir masters serije u Rimu, pošto je u finalu ubedljivo savladao Švajcarca Rodžera Federera sa 2:0 po setovima 6:1, 6:3.
Nadal je odbranio titulu u Rimu i neočekivano lako došao do jubilarne 20. pobede u duelima protiv Federera. Meč je traja samo 69 minuta, a španski teniser je pokazao zašto ga zovu "kralj šljake". U potpunosti je nadigrao indisponiranog Švajcarca, koji nije imao rešenje za spektakularnu igru protivnika.
Nadal-R2.jpg
Nadal je u prvom setu u potpunosti bio dominantan, dozvolivši drugom teniseru sveta da osvoji samo jedan gem, dok je u drugom setu Federer uspeo da oduzme Špancu jedan servis, ali je peti teniser na ATP listi napravio jedan brejk više.
Nadalu je ovo sedmi trofej u Rimu, a šesta titula ove godine otkako se vratio na teren posle sedmomesečne pauze zbog povrede. Federeru je ovo bilo prvo finale u sezoni, a 111. u karijeri. Nadal će od sutra na novoj ATP listi biti na četvrtom mestu, pošto će preteći sunarodnika Davida Ferera, koji je porazom u četvrtfinalu izgubio bodove.
Masters u glavnom gradu Italije igran je za ukupan nagradni fond od 3,2 miliona evra, a Nadalu će pripasti ček na 501.700 evra i 1.000 ATP bodova.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger