Headlines News :
Home » , » Indijana na noge Majamiju

Indijana na noge Majamiju

Written By maxtv on недеља, 19. мај 2013. | 11:57


Ekipa Indijane poslednji je učesnik polufinala plej-ofa NBA lige, odnosno drugi finalista na Istoku. Momci iz Indijanapolisa su u šestoj utakmici na svom parketu zasluženo pobedili Njujork. Karmelo Entoni je sam nosio Nikse u prve tri četvrtine, ali sve se raspalo kada je najbolji strelac lige posustao u odlučujućoj deonici.
U šestoj utakmici polufinala plej-ofa Istočne konferencije NBA lige Indijana je u Indijanapolisu savladala Njujork sa 106:99 (29:27, 26:20, 26:34, 25:18) i ukupnim rezultatom 4:2 u pobedama plasirala se u finale. Protivnik u istom će im bti aktuelni šampion Majami, koji je do sada izgubio samo jednu utakmicu u plej-ofu.
Još ranije je bilo poznato da su finalisti plej-ofa Zapadne konferencije postali San Antonio i Memfis.
Najbolji pojedinac Njujorka Karmelo Entoni bio je dominantna figura susreta pune tri četvrtine. Do ulaska u poslednju deonicu protivniku je ubacio 35 koševa i igrom se sam promovisao u najkorisnijeg aktera susreta.
Od junaka, međutim, Entoni je postao tragičar. Pet minuta pre kraja utakmice rezultat je bio izjednačen 92:92 i sve je ličilo na potpuno neizvesnu završnicu u kojoj bi upravo on mogao da bude prevaga.
Na žalost Njujorčana, Entoni je u samom finišu tri puta izgubio loptu što je Lens Stivenson kažnjavao i sa sedam uzastopnih poena Indijanu odveo na pristojnu prednost (99:92), koju je tim iz Indijanapolisa sačuvao do kraja.
Uz Stivensona, koji je postigao 25 poena, uz deset skokova, u pobedničkom timu istakli su se još Roj Hibert sa 21 košem, 12 uhvaćenih lopti i pet "rampi", Pol Džordž sa 23 i Dejvid Vest sa 17 poena.
Entoni je u poslednjem periodu ubacio još samo četiri poena pa je utakmicu završio sa 39 koševa.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger