Headlines News :
Home » , » Hvala Vučiću, Đilasu, Jovanoviću...

Hvala Vučiću, Đilasu, Jovanoviću...

Written By maxtv on недеља, 19. мај 2013. | 13:07


Predsednik vaterpolo kluba Crvena zvezda Viktor Jelenić zahvalio se svim ljudima koji su pomagali ili pomažu klub. Među pojedincima koje je spomenuo, u intervjuu za "Sport", našli su se istaknuti političari Aleksandar Vučić, Dragan Đilas i Čedomir Jovanović.
Viktor Jelenić je čovek koji je najzaslužniji za renesansu, ili možda vaskrsenje, vaterpolo kluba Crvena zvezda. On je za „Sport" govorio koliko je zapravo truda uloženo da se klub prvo stabilizuje, a onda učini i šampionom Srbije u najjačem domaćem prvenstvu od raspada Jugoslavije.
zvezda-2.jpg
"Oliver Dulić me pitao kako to da nema Zvezde u vaterpolu. Bila je to inicijalna kapisla za današnju ideju. Okupili smo decu i tako je počelo. Naš cilj je da Zvezda bude na glavnoj sceni", rekao je Jelenić.
Ono što je izvesno u ovoj i sličnim situacijama jeste da tako nešto ne bi bilo moguće bez podrške moćnih pojedinaca.
"Želim da se zahvalim svima koji su pomagali ili pomažu klubu. Imamo podršku i pomoć potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, gradonačelnika Dragana Đilasa. Otkud Vučić? Čovek je veliki zvezdaš", rekao je Jelenić za „Sport", a zatim objasnio otkud u celoj „priči" i drugi čovek iz sveta politike, Čedomir Jovanović.
"Igor Milojević, Jovanović i ja, igrali smo zajedno u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Poznajemo se više od 30 godina. Da li je to dovoljno sumnjičavim ljudima", pitao je predsednik srpskog šampiona.
zvezda.jpg
"Igor i ja pokušavamo da celu ovu priču odvojimo od politike. Nažalost, to je kod nas često nemoguće. Ali sve što govorim, sve što smo uradili i što radimo nema veze sa politikom. Crvena zvezda je klub svih zvezdaša. Potrebni su nam ljudi kojima je Zvezda iskreno u srcu, a ne oni koji vole da se reklamiraju kao vajni navijači, a nema ih kad zagusti", decidiran je Jelenić.
Prekretnicu u usponu kluba donelo je prošlogodišnje leto, kada je Zvezda, zahvaljujući vrhunskim pojačanjima, od kluba sa margine stigla do samog vrha Evrope.
"Išao nam je na ruku raspad Pro Reka. Cilj je bio jednostavan, želeli smo ekipu koja će da prekine dominaciju Partizana na domaćoj sceni. Pomalo neočekivano pojavio se Radnički, to smo prihvatili kao dodatni motiv", istakao je predsednik "crveno-belih".
Tokom sezone pojavio se problem neisplaćenih zarada, koji je pretio da u jeku sezone rasformira „drim-tim".
Zvezda-3.jpg
"Mlađima je isplaćeno šest, a starijim igračima pet plata. Ne volim da 'zavlačim' ljude. Nikada to nisam radio u životu. Istina je ponekad brutalna, ali samo se poštenje isplati.
Znam da postoji svetlo na kraju tunela. Reći ću samo da smo isplatili više nego Radnički i Partizan. Problemi postoje, nije tajna, pa živimo u Srbiji. Sve što se dešava u društvu, reflektuje se i na sport", zaključio je Jelenić, optimista kada je u pitanju osvajanje triple krune ove sezone.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger