Headlines News :
Home » , » Real i Barselona bez trenera

Real i Barselona bez trenera

Written By maxtv on недеља, 19. мај 2013. | 16:13


Gotovo je, Žoze Murinjo napušta Real Madrid. Portugalac dobija drugu priliku u Čelsiju. Nešto istočnije, u Barseloni, klub želi da zadrži Tita Viljanovu, ali je ogromno pitanje da li će mu njegovo zdravstveno stanje dozvoliti punu sezonu na klupi Katalonaca. Zbog toga Barsa ima plan "B", i već traga za zamenom...
Sve dileme su otklonjene, ako ih je uopšte više i bilo. Žoze Murinjo se vraća u Čelsi. Portugalac će okončati svoju maridsku avanturu 30. juna i vratiće se u omiljeni London, za drugu šansu na Stamford bridžu.
Madrid.jpg
Murinjo je već obavestio svoj najbliži krug poznanika da je dogovor sa Čelsijem postignut. Kako prenosi upućena „Marka", njegova nova destinacija je bila jedina preostala nepoznanica, jer se već na izmaku 2012. godine znalo da će on napustiti klupu najtrofejnijeg evropskog kluba.
Gotovo pola godine fudbalska javnost je, sa više il manje uspeha, nagađala gde će karijeru nastaviti podjednako briljantni i kontroverzni Murinjo. Mančester siti, Mančester junajted, Pari Sen Žermen, Inter i naravno Čelsi, sve su to bile ekipe koju su u jednom ili drugom trenutku dovođenje u vezu sa posebnim Portugalcem.
Na kraju, Roman Abramovič je odlučio da mu pruži drugu priliku.
A tamo, u Londonu, dočekaće ga raširenih ruku. Podjednako ga vole i navijači i igrači, što je Murinju posebno nedostajalo u Madridu.
„Sa Murinjom na čelu sve će biti u redu. Vraća se da nastavi niz uspeha Čelsija. Njegov povratak će nam mnogo značiti. Igrači koji nisu imali priliku da rade sa njim će uskoro shvatiti zašto je to tako", rekao je Frenk Lampard.
Na drugoj strani, u Barseloni, uprava kluba je zadovoljna trenerom kojeg imaju na raspolaganju. Problem je jedino što žele uvek da ga imaju na raspolaganju.
Na prvoj konferenciji za medije, kada se vratio sa tromesečnog lečenja u Njujorku, Tito Viljanova je rekao da je u mogućnosti da ispunjava svoje ugovorene obaveze. Međutim, postoji vrlo jasna mogućnost da to ne bude baš tako.
Barcelona.jpg
Naime, Tito je nedavno proveo nekoliko dana u Njujorku na pregledima. To nije sve, jer je kroz nekoliko dana planirano da ponovo od epreko okeana kako bi lekari podrobnije ispratili njegov oporavak. Upravo oni će dati zeleno svetlo za narednu sezonu Barsinom treneru.
Iz tog razloga, Barselona je već kontaktirala nekoliko trenera i raspitivala se pod kojm bi uslovima zamenili Viljanovu, ako se ovaj ne oporavi u potpunosti. Kako prenosi „Marka", prvo su se obratili vrlo cenjenom Manuelu Pelegriniju, pitajući ga ima li istine u navodima da se seli u Mančester siti.
Tito, dakle, ostaje prva opcija, ali samo ako bude biou zekipu bez izuzetka. Barselona ne želi da joj se ponovi ova sezona, barem u smislu da igrači tako dugo budu bez svog trenera.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger