Headlines News :
Home » , , » Partizan slavio, BSK ispao (VIDEO)

Partizan slavio, BSK ispao (VIDEO)

Written By maxtv on недеља, 26. мај 2013. | 21:28

U poslednjm kolu Superlige Srbije Partizan je pobedom od 5:0 nad Spartakom proslavio titulu. BSK je igrao protiv OFK Beograda nerešeno 1:1, ali mu to nije bilo dovoljno da obezbedi opstanak, pa će naredne sezone igrati u Prvoj ligi Srbije. Zvezdini klinci lako poraženi u Novom Sadu.
Poslednje kolo Super lige donelo je odluku ko će se pridružiti Smederevu na putu u Prvu ligu. Nakon remija na Karaburmi, BSK iz Borče isapo je iz lige. Vojvodina pobedila kombinovani Zvezdin tim sa 3:0. Partizan proslavio titulu ubedljivom pobedom nad Spartakom od 5:0.
Pre početka utakmice koju je Partizan ubedljivo dobio, uručen im je pehar namnjen šampionu Srbije. Pehar Fudbalskog Saveza Srbije, timu FK Partizan uručio je Tomislav Karadžić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije. Pehar Zajednice fudbalskih klubova Jelen Super lige Srbije fudbalerima Partizana predala je Sanja Ivaniš, PR menadžerka Apatinske pivare i podelila medalje fudbalerima Partizana zajedno sa Branimirom Babarogićem, predsednikom Zajednice fudbalskih klubova Jelen Super lige Srbije.
Što se same utakmice tiče, Partizan je bio volji rival i stvorio veći broj šansi. Na poluvremenu rezultat je bio 2:0 a strelci su bili Lazar Marković u 29. i Marko Šćepović u 37. minutu. 
U nastavku crno-beli postigli su još tri pogotka. Prvo je Ninković u 80. minutu savladao danas slabog Aleksića, potom je Kojić lobom poveća na 4:0, da bi Predrag Luka golom u sudijskoj nadoknadi postavio konačan rezultat.
partizan.jpg
Borčani su šampionat završili sa istim brojem bodova kao Novi Pazar, koji je danas izgubio u Kuli sa 2:0, ali su ostali na pretposlednjem mestu zbog lošije gol razlike od Pazaraca. Pored BSK Borče, iz Superlige je ispalo Smederevo, koje je mnogo pre finiša izgubilo sve šanse da se bori za opstanak.
U kvalifikacijama za Ligu Evrope igraće drugoplasirana Crvena zvezda, trećeplasirana Vovodina i Jagodina kao pobednik Kupa Srbije.
Na zadovoljstvo svih ljubitelja sporta, prvenstvo Srbije završeno je, kao retko kada, bez sumnjivih rezultata, iako je u poslednje vreme bilo mnogo optužbi da će neke utakmice biti dogovorene.
Ispostavilo se da su čak i poslovično dobro obavešteni vlasnici kladionica potpuno promašili, jer su danas, prema kvotama koje su odredili, predvideli pobede Novog Pazara, kragujevačkog Radničkog i BSK, iako su sva tri tima gostovala.
ofk bsk.jpg
Desilo se da nijedan nije slavio i da su njihovi domaćini, Hajduk, OFK Beograd i Javor odoleli svim eventualnim iskušenjima i sačuvali regularnost takmčenja.

U derbiju kola Vojvodina je u Novom Sadu pobedila Crvenu zvezdu sa 3:0. Ljut zbog poraza u prethodna dva kola, trener crveno-belih Rikardo Sa Pinto odlučio je da danas izvede drugi tim i Vojvodini suprostavi ''klince'', koji su lako izgubili utakmicu.
''Lale'' su povele u 43. minutu iz sumnjivog penala, ali su u većem delu utakmice bili bolji rival i potpuno zasluženo slavili pobedu. Strelci u drugom poluvremenu bili su Alivodić u 56. minutu i Trajković u 72. minutu.
Rezultati poslednjeg kola:
Hajduk - Novi Pazar 2:0
(Veselinović 3, Vuković 20),
Rad - Radnički (Niš) 3:1
(Perović 21, Đurđević 44, S. Jovanović 51 - M. Jovanović 86),
Javor - Radnički (Kragujevac) 1:1 
(Veselinović 67 - Spalević 42;
Vojvodina - Crvena zvezda 3:0 
(Abubakar 43 iz penala, Alivodić 56, Trajković 72),
Sloboda - Smederevo 4:1
(Tijago 14, Ranđelović 18, 25, Krstić 44 - Živković 24),
OFK Beograd - BSK 1:1
(Ajković 16 - Pavlovski 31),
Jagodina -Donji Srem 2:0
(Stojanović 36, 41),
Tabela: Partizan 70, Crvena zvezda 62, Vojvodina 61,
Jagodina 50, Sloboda 45, OFK Beograd 45, Rad 44, Hajduk 38,
Spartak 36, Javor 34, Donji Srem 34, Radnički (Niš) 34,
Radnički (Kragujevac) 31, Novi Pazar 30, BSK 30, Smederevo
15.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger