Headlines News :
Home » , » "Balisti" prekinuli finale makedonskog kupa

"Balisti" prekinuli finale makedonskog kupa

Written By maxtv on четвртак, 23. мај 2013. | 00:18


Navijačka grupa Škendije, zvana "Balisti", zviždala makedonskoj himni, a potom skandirala "UČK". Sudija prekinuo finale kupa, policija ispraznila stadion i razdvojila pristalice Škendije i Teteksa.
Finalna utakmica fudbalskog Kupa Makedonije između timova gradskih rivala Škendije i Teteksa iz Tetova prekinuta je večeras u Skoplju zbog nacionalističkog skandiranja navijača oba kluba.
Sve je počelo kada je na stadionu "Filip Drugi" ekstremna navijačka grupa Škendije, zvana "Balisti", zviždala prilikom intoniranja državne himne, a potom počela da skandira "UČK", uz brojne vulgarnosti i uvrede na nacionalnoj osnovi upućene navijačima "Teteksa".
Glavni sudija Aleksandar Stavrev u dogovoru sa delegatom odlučio je da prekine utakmicu nakon samo 10 minuta igre, a policija je ispraznila stadion i razdvojila pristalice Škendije i Teteksa.
Čitavu nedelju svi akteri utakmice pripremali su se za sva moguća scenarija, jer se radi o velikim rivalima podeljenim po etničkoj pripadnosti.
Tokom sutrašnjeg dana biće poznat novi termin odigravanja finalnog meča Kupa Makedonije, najverovatnije pred praznim tribinama.
skendija.jpg

Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger