Headlines News :
Home » , » Partizanov trnoviti put ka Ligi šampiona

Partizanov trnoviti put ka Ligi šampiona

Written By maxtv on четвртак, 23. мај 2013. | 11:52


Partizan je šesti put zaredom postao šampion Srbije a to, između ostalog, crno-belima daje novu priliku da se domognu najelitnijeg klupskog takmičenja na svetu. Partizan počinje kvalifikacije od drugog kola, a sve do baraža će biti nosilac. Mogući protivnici u poslednjem kolu Bate Borisov, Seltik, Steaua, Apoel, Dinamo Zagreb...
Šampion Srbije Partizan biće nosilac u žrebu za drugo i treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a ako stigne do završne runde, odnosno baraža, najverovatnije neće biti povlašćen.
Partizan.jpg
AEL je bio nepremostiva prepreka prošle sezone
Partizan je u sredu osvojio šestu uzastopnu titulu šampiona Srbije, odnosno 25. u klupskoj istoriji, pa će i ovog leta igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
Crno-beli će takmičenje u kvalifikacijama početi od drugog kola u kome će biti nosioci. Ove sezone Partizan ima koeficijent 17.425, zbog čega će biti nosilac i u trećem kolu.
Žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona obaviće se 24. juna u Nionu.
U drugom kolu crno-beli bi mogli da igraju protiv šampiona Crne Gore, Makedonije, Luksemburga, Željezničara iz Bosne i Hercegovine, Dinama iz Tbilisija, Hafnafjordura sa Islanda, kazahstanskog Šahtjora, mađarskog Djera, Birkirkare sa Malte i TNS iz Velsa.
Takođe, protivnik Partizanu mogla bi da bude i jedna od sledećih ekipa: pobednik prvog kola kvalifikacija, albanski Skenderbeg, irski Sligo rovers, Kliftonvil iz Severne Irske, Daugava iz Letonije i Kalju iz Estonije. Utakmice drugog kola igraju se 16. i 17. jula, a revanši su zakazani za 23. i 24. jul.
Žreb za treće kolo kvalifikacija obaviće se 19. jula u Nionu. Partizan bi mogao da igra protiv moldavskog Šerifa, Levskog iz Sofije, slovenačkog Maribora, Slovana iz Bratislave, Elfsborga iz Švedske, Makabija iz Tel Aviva, norveškog Moldea, Helsinkija iz Finske, litvanskog Ekranasa i Nefčija iz Azerbejdžana.
partizan-2.jpg
Liga šampiona u Humskoj
Utakmice trećeg kola igraju se 30. i 31. jula, a revanši 6. i 7. avgusta. Tek posle odigranog trećeg kola kvalifikacija biće poznato da li će Partizan biti nosilac u baražu, ali to je malo verovatno pošto bolji koeficijent imaju Bate Borisov, Seltik, Steaua, Apoel, Dinamo Zagreb i šampion Češke.
Žreb za baraž obaviće se 9. avgusta u Nionu, a utakmice su na programu 20. i 21. avgusta, odnosno 27. i 28. avgusta.
Pobednik baraža igraće u Ligi šampiona, a poraženi će izboriti plasman u Ligu Evrope.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger