Headlines News :
Home » , » Crno-bela sezona

Crno-bela sezona

Written By maxtv on четвртак, 23. мај 2013. | 18:31


Kada je sudija Vlado Glodjović u sredu u Smederevu odsvirao kraj utakmice za pobedu Partizana i "overu" 25. titule državnog prvaka, ujedno je označio i završetak puta u jednoj od turbulentnijih sezona crno-belih, koja će ipak ostati upisana zlatnim slovima u istoriji kluba. Kulminacija sezone bio je 144. večiti derbi sa Crvenom zvezdom, a atmosfera na obe strane Topčiderskog brda došla je do tačke ključanja.
Partizan je tokom aprila ispustio veliku bodovnu prednost i dozvolio Zvezdi da sa "minus 11" dodje na "minus dva", a ceh je platio trener Vladimir Vermezović, kojeg je na klupi, četiri kola pre kraja zamenio Vuk Rašović. Ispostavilo se da je to bio pravi potez, s obzirom da je Rašović razdrmao ekipu, umeo da je motiviše i na pravi način "našpanuje" za duel sa Zvezdom.
Partizan-01.jpg
Gol Miloša Jojića u 90. minutu derbija doneo je Partizanu odlučujuhi korak ka tituli, 25. u klupskoj istoriji, kojom su se crno-beli izjednačili sa Zvezdom.
"Čestitam svima, i navijačima i zaposlenima u klubu, ali su igrači najzaslužniji za veliki uspeh. Zasluge, naravno, imaju i Vermezović i Tumbaković. Ovo je istorijska titula, jer smo se posle dugo godina izjednačili sa Crvenom zvezdom", rekao je Rašović posle utakmice u Smederevu koju je Partizan dobio sa 2:0 i matematički otklonio sve dileme.
Partizan-02.jpg
Put ka tome počeo je sredinom jula prošle godine i to na Malti, gde je Partizan, na nečemu što je više ličilo na napušten kamenolom nego na stadion savladao Valetu sa 4:1 u prvom meču kvalifikacija za LŠ. Gotovo pola tima koji je te večeri istrčao na teren u zimskom prelaznom roku je napustilo ekipu ili je pao u drugi plan.
Eliminacija u trećem kolu kvalifikacija za LŠ od, prosečnog kiparskog AEL-a, pokazala je međutim gde se nalazi srpski fudbal u ovom trenutku. Evropska sezona, međutim, "izvađena" je pobedom nad norveškim Tromsom i plasmanom u Ligu Evrope, gde su crno-belih, pored ostalih, imali priliku da dva puta odmere snage sa milanskim Interom.
Partizan-03.jpg
Šokantana poraz od novajlije u Superligi, Donjeg Srema obeležio je početak domaće sezone, a Partizan je u tom trenutku gledao u leđa Zvezdi. Ipak, do sredine oktobra prošle godine crno-beli su uspeli se vrate na čelnu poziciju koju nisu ispustili do kraja takmičenja.
Uz solidne partije protiv Intera i Rubina u Evropi, jesenji deo šampionata, kada je u pitanju Partizan obeležio je i poraz u 143. večitom derbiju (2:3) koji su crno-beli doživeli iako su vodili dva puta.
Partizan-04.jpg
Partizanov "brod", pored Vermezovića, ovog aprila napustio je i sportski direktor Ljubiša Tumbaković, koji je posle samo 10 meseci naprasno odlučio se vrati trenerskom poslu u to u kineskom Vuhanu.
Imali su crno-beli i finansijskih problema tokom sezone, što kada su u pitanju odredjena kašnjenja kod isplate zarada, kao i kada se radi o izmirenju nekih drugih dugovanja za dobijanje evro-licence. Taj problem rešen je nedavno i Partizan će na leto moći ponovo da se takmiči u kvalifikacijama Ligu šampiona. Ostaje pitanje sa kojim timom će crno-beli dočekati leto.
"Nećemo da pustimo nikoga ko je potreban Partizanu. Rasipanje tima ne dolazi u obzir. Sve radimo planski, a mogu da obećam da nećemo biti slabiji, već samo jači u odnosu na ovu sezonu", poručio je predsednik kluba Dragan Đurić.
Partizan-Lazar.jpg
Izvesno je, međutim, da će iz Partizana otići Lazar Marković, pitanje je kako i da li uprava kluba može da zadrži i Vladimira Stojkovića, Ivana Ivanova, Aleksandra Mitrovića, Vladimira Volkova, a odlazak je najavio i Marko Šćepović.
Žreb za drugo kolo kvalifikacija za elitno evropsko takmičenje, u kojem će Partizan početi sezonu, održaće se 24. juna u sedištu UEFA u Nionu.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger