Headlines News :
Home » , » Novak startovao pobedom

Novak startovao pobedom

Written By maxtv on среда, 17. април 2013. | 16:49


Uprkos tek zalečenoj povredi Novak Đoković pobedom startovao u Monte Karlu. Uprkos izgubljenom prvom setu naš teniser slavio 4:6, 6:1, 6:4. U osmini finala mastersa sa boljim iz duela Huan Monako - Ernests Gulbis.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedom je startovao na masters turniru u Monte Karlu savladavši u drugom kolu Rusa Mihaila Južnjog sa 2:1 u setovima - 4:6, 6:1, 6:4.
Nole13.jpg
Đoković pobedom startovao u Monte Karlu
Glavni favorit turnira očekivano je slavio, ali je bilo vidljivo da je tek zalečio povredu zgloba. Kretao se oprezno i igrao sa oscilacijama, posebno u prvom setu, što je Južnji iskoristio i zasluženo poveo sa 1:0.
Đoković je, međutim, u nastavku meča značajno stabilizovao igru, krenuo agresivnije i slobodnije, pa je uhvatio pravi ritam. Drugi set dobio je za nešto više od pola sata, nakon što je napravio brejk u četvrtom i šestom gemu.
U završnom setu iskusni Rus je svim silama pokušao da zaustavi zahuktalog Srbina. Iako je Đoković odmah poveo na protivnički servis, potom i sa 3:1, Južnji se nije predavao, pa se rasplamsala borba i viđeno je više sjajnih udaraca i efektnih poena.
Tridesetogodišnji Rus, trenutno 27. teniser sveta, opasno zapretio kada je brejkom izjednačio na 3:3 i poveo sa 4:3, iskoristivši greške primetno nervoznog Novaka. Ipak, svetski broj jedan umeo je da vrati koncentraciju za preokret i zasluženu pobedu u svom prvom meču na šljaci ove sezone, nakon nešto više od dva sata naporne borbe.
Đoković je tako zabeležio petu pobedu nad Južnjim u njihovom osmom međsobnom duelu, a u osmini finala mastersa čeka boljeg iz duela Huan Monako (Argentina) - Ernests Gulbis (Letonija).
Turnir u Monte Karlu igra se za ukupan nagradni fond od 2,99 miliona evra.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger