Headlines News :
Home » , » Voša prvi finalista Kupa Srbije

Voša prvi finalista Kupa Srbije

Written By maxtv on среда, 17. април 2013. | 19:10


Remijem na Karaburmi od 1:1 fudbaleri Vojvodine iz Novog Sada ostvarili su plasman u finale Kupa Srbije. Zahvaljujući pobedi iz prvog susreta ukupan rezultat je 2:1 za ''lale'', koje će igrati finale 8. maja protiv boljeg iz večerašnjeg duela Jagodina-Javor, u kome Ivanjičani imaju gol prednosti iz prvog meča.
Fudbaleri Vojvodine plasirali su se danas u finale Kupa Srbije pošto su odigrali 1:1 u gostima protiv OFK Beograda i tako odbranili prednost iz prvog meča. U finalu čekaju boljeg iz duela Jagodine i Javora.
OFK VOSA.jpg
OFK je poveo golom Miloša Mijića u 54. minutu, a Vojvodina je izjednačila u 61. pogotkom Nemanje Radoje.
Domaći tim je bio bolji u prvom poluvremenu, a najbolje šanse propustili su Veseljko Trivunović, Danijel Gašić i Mijić. Novosađani su u prvom delu imali dobru šansu kada je Oumaru Abubakar centrirao Aleksandru Kataiju, koji je šutirao pored gola.
"Romantičari" su do vođstva došli posle šuta Ivice Jovanovića iz šesnaesterca, koji je golman Nemanja Supić odbranio i poslao loptu u prečku, a ona se odbila do Mijića, koji je smestio u mrežu.
Vojvodina je izjednačila posle kornera Stojana Vraneša, kada se u gužvi najbolje snašao Radoja i petom je stavio loptu u mrežu Milana Lukača. Do karaja meča oba tima imala su još po jednu šansu.

Nakon meča i prolsaka u finale trener Vojvodine Nebojša Vignjević rekao je da je najvažnije da je njegov tim prošao u finale , dok je njegov kolega iz OFK Beograda Zoran Milinković kazao da je njegovom timu malo falilo da naprave podvig.

"Najvažnije je da smo prošli u finale. Znali smo da su opasniji u eogradu nego u Novom Sadu, računajući i onu utakmicu kad su nas obedili u prvenstvu. Nekada smo im i previše prepuštali inicijativu, ali znali smo da možemo da postignemo gol i to smo i učinili", rekao je Vignjević novinarima u Beogradu.

Zoran Milinković rekao je da je njegovom timu malo falilo da dođe do željenog rezultata.
"Žao mi je što u ovom sjajnom ambijentu nismo došli do rezultata. Meč je bio kvalitetan i u par trenutaka se činilo da imamo sve. Malo nam je nedostajalo da ne primimo gol, ali je jedna nesmotrena reakcija dovela do korenera, koji nas je skupo koštao", rekao je Milinković.
"Malo nam je nedostajalo, kao što to malo može da nedostaje u životu. Sada smo videli da to malo može da bude mnogo", dodao je Milinković.
Finale Kupa Srbije igra se 8.maja na stadionu Partizana.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger