Headlines News :
Home » , , » Nebo se otvorilo pre 22 godine (VIDEO)

Nebo se otvorilo pre 22 godine (VIDEO)

Written By maxtv on среда, 24. април 2013. | 15:25

Fudbalska Evropa divi se moćnom Bajernu. Bavarci su sinoć, blago rečeno, demonstrirali silu i ponizili Barselonu kao niko pre. Mećutim, postoji jedan jedini tim u istoiji koji je uspeo da pobedi Bajern u Minhenu u polufinalu Kupa/Lige Šampiona. Da, samo jedan tim je to uspeo a njegovo ime je Crvena Zvezda.
Bilo je to legendarne 1991. godine, kada je ekipa Ljupka Petrovića pobedila na Olimpijskom stadionu u Minhenu rezultatom 2:1. Sevnule su te večeri dve Zvezdine kontre, a egzekuteri si bili najbolji strelac Evrope te sezone, Darko Pančev i Zvezdin ''genije'' - Dejan Savićević.


Mediji u Evropi su nakon ovog meča u superlativima govorili o ekipi iz Beograda, koja igra atomski fudbal i napada bez obzira na ime protivnika. Euforija je polako zahvatala sve navijače Zvezde, ali rukovodeći ljudi iz Ljutice Bogdana, predvođeni Džajićem i Cvetkovićem, bili su svesni da posao još nije završen.
Zanimljivo je da se antologijski revanš pomenutog polufinala igrao pre tačno 22 godine.
24.aprila 1991. godine ''nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao!''. Desio se Augentalerov autogol. Desilo se nezapamćeno slavnje na Beogradskoj Marakani. Desilo se čudo. Desila se istorija.
Rezultat uzvratne utakmice bio je 2:2, a Augentaler je svojim nespretnim autogolom ''poslao'' Zvezdu u Bari po ''ušati'' pehar namenjen šampionu Evrope.

Utakmica je počela kako se samo poželeti može. Mihajlović je u 26. minutu doneo prednost crveno-belima. Međutim, Nemci se nisu predavali već su preokrenuli rezultat golovima Augentalera u 61. i Bendera u 68. minutu. I nisu se zaustavili. Napadali su svim silama, u dva navrata bili nadomak trećeg gola koji bi rešio sve, ali nisu uspeli...
A onda je u 90.minutu krenuo napad od odbrambenog igrača crveno-belih Radinovića, lopta zatim stigla do Jugovića, koji odigrava dupli pas sa Pančevom na dvadestak metara od protivničkog gola. U tom trenutku interveniše odbrana Bavaraca ali samo na kratko, jer do lopte stiže Prosinečki koji je prosleđuje do Mihajlovića. Siniša upućuje centaršut sa ivice šesnaesterca, Augentaler pomalo nespretno zahvata loptu, koja dobija neobičan luk i uz dosta sreće završava u mreži gostiju.
Ostalo je istorija...

Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger