Headlines News :
Home » , » Bajić: Igokea je favorit

Bajić: Igokea je favorit

Written By maxtv on среда, 24. април 2013. | 15:59


Dragan Bajić smatra da je Igokea favorit u meču polufinala Jadranske lige protiv Partizana, dok je za Duška Vujoševića osnovni cilj plasman u finale, koje donosi evroligašku košarku naredne sezone.
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao da je njegovoj ekipi glavni cilj plasman u finale završnog turnira Jadranske lige koje donosi i mesto u Evroligi, dok je strateg Igokee Dragan Bajić ocenio da je domaći tim glavni favorit za osvajanje trofeja.
Partizan-Igokea.jpg
Detalji iz susreta odigranog u "Pioniru"
"Igramo sa domaćinom koji je u ligaškom delu pokazalo kvalitet. Rezultati su jedini kriterijum uspeha. Napravili su rezultat veći od očekivanog. Imaju individualno dobre igrače, željne trofeja i spremne da žrtvuju sve za tim. Mi smo krenuli sezonu sa konceptom podmlađivanja tima, a to su mnogi ocenili kao suviše rizičan potez. Verovao sam u ove igrače, prošli smo veliki rad. Čeka nas izuzetno jak rival, nadam se da ćemo imati i podršku navijača. Igokea je već napravila izvanredan uspeh, ali to im nije utolilo glad za trofejima", kazao je Vujošević na konferenciji za novinare u Laktašima.
Kapiten crno-belih Vladimir Lučić istakao je da su crno-beli maksimalno motivisani da naprave dobar rezultat u završnici regionalne lige.
"Očekuje nas mnogo teška utakmica protiv domaćina turnira i tima koji je kvalitet dokazao osvajanjem prvog mesta u ligaškom delu. Mi smo maksimalno spremni i motivisani da obezbedimo Evroligu, a ako dođemo do finala i za borbu za trofej. Nadam se da odličnoj atmosferi i punoj hali", poručio je Lučić.
Partizan i Igokea u četvrtak od 21 sat igraju drugi polufinalni meč, a prethodno se od 17 sati sastaju Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca.
"Imamo obavezu jer moramo da nastavimo u ritmu u kojem smo igrali do sada. Mi smo najveći favoriti za osvajanje Jadranske lige, pošto igramo kod kuće, ali i zbog rezultata koje smo imali. Poštujemo Partizan i ono što radi Vujošević. Smatram da će moj tim željan dokazivanja i trofeja sutra dati maksimum i, nadam se, pobediti", naveo je Bajić.
Kapiten domaće ekipe Milan Dozet izrazio je nadu da će Igokea ponoviti partije iz ligaškog dela takmičenja.
"Nadam se da ćemo prikazati igru koja nas je krasila u ligaškom delu. Partizan ima mlad tim, a na našoj strani je iskustvo. Pokušaćemo da, uz veliki motiv, pređemo još jedan stepenik i dođemo do ostvarenja sna", zaključio je Dozet.
Pobednici polufinala izboriće plasman u Evroligu. Finale je na programu u subotu, 27. aprila, od 20.30 sati.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger