Headlines News :
Home » , » Zvezda, sjaj koji traje

Zvezda, sjaj koji traje

Written By maxtv on понедељак, 4. март 2013. | 17:48


Zvezda slavi 68. rođendan. Pregršt trofeja u dugoj istoriji samo su obaveza za mlade snage koje sada brane crveno-bele boje. Proglašeni su najbolji. Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović i kik-bokser Dragan Jovanović su najbolji sportiste Crvene zvezde u 2012. godini.
Arunovićevoj je ovo treći put zaredom da osvaja priznanje za najbolju sportistkinju crveno-belih. Dok je Draganu Jovanoviću ovo prvi izbor. Za najbolju ekipu SD Crvena zvezda izabrana je odbojkaška, dok je najbolji trener Ratko Pavličević, iz ženskog odbojkaškog kluba. Njima su na svečanosti povodom 68. godišnjice tog sportskog društva nagrade uručili predsednik Crvene zvezde Aleksandar Boričić i predsednik fudbalskog kluba Dragan Džajić.
Zvezda-1.jpg
Za najbolje juniore izabrani su odbojkašica Mina Popović i kuglaš Igor Kovačić, dok su mačevaoci najbolja ekipa u toj kategoriji. Nagradu u konkurenciji kadeta dobili su košarkašica Aleksandra Crvendakić, džudista Strahinja Bunčić i fudbalski klub.
Zvezda-2.jpg
Među pionirima bili su teniserka Jovana Vuković, karatista Velibor Perić i košarkaši.
Specijalno priznaje SD Crvena zvezda dobili su trener vaterpolista Dejan Savić i tenisera Marko Savić, dok je za medijsku ličnost proglašen muzičar Bora Đorđević. Nagradu za životno delo dobili su Olga Acić iz atletskog kluba i Zoran Vidaković iz plivačkog.
Zvezda-3.jpg
Predsednik SD Boričić rekao je da su crveno-beli, pored mlađih kategorija, 2012. godine počeli da postižu odlične rezultate i u seniorskoj konkurenciji i dodao da zvezdaši ovog 4. marta mogu da budu mnogo radosniji nego prethodnog.
Zvezda-4.jpg
"Od prošlog 4. marta do ovog situacija se nije mnogo promenila, i dalje je teška u svim klubovima, ali mislim da svi zvezdaši danas mogu da budu radosniji, jer je Zvezda generalno počela da diže glavu. Nastavljamo da postižemo sjajne rezultate sa mlađim selekcijama, ali i mnogi naši klubovi počeli su da postižu rezlutate i u seniorskoj konkurenciji", rekao je Boričić.
Zvezda-5.jpg
On je naglasio da je u današnje vreme veoma teško "proizvesti nove talente", ali i još teže zadržati ih u klubu.
Zvezda-6.jpg
"Nije kao nekada kada smo stvarali slavne asove, koji su ostajali u klubu i tako postajali simbol Crvene zvezde. Nadamo se da je ova godina početak povratka mnogih kluobova na staze uspeha, pa i onih kojima je sada najteže. Takođe, voleo bih da u budućnosti klubovi iz Zvezdine porodice budu još bliži i tako što više pomognemo jedni drugima. Imamo čime da se podičimo, naši sportisti predstavljali su Srbiju na svim kontinentima i samo da nastavimo tako i uz mnogo zdravlja idemo u budućnost", zaključio je Boričić.
Zvezda-7.jpg
Crvena zvezda najbolje sportiste proglašava od 1965. godine, kada su u prvom izboru najbolji bili Vladimir Cvetković i Vera Jeftimijades.
Zvezda-8.jpg
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger