Headlines News :
Home » , » Uspeh šabačkih košarkašica

Uspeh šabačkih košarkašica

Written By maxtv on понедељак, 4. март 2013. | 13:52


Plasmanom među četiri najuspešnije ekipe u Srbiji, šabačke košarkašice ostvarile su najveći klupski uspeh. Utakmica sa košarkašicama Partizana, tvrde, biće dostojna najboljem klupskom rezultatu.
Šabačke košarkašice plasirale su se među četiri najuspešnije ekipe u Srbiji, a do prvih zvaničnih koševa, kako kažu, trebaće im još dosta vežbe.
kosarka 1 nn.jpg
Truda neće žaliti, dodaju, najmlađe košarkašice, jer su im prvotimke pravi uzori i podstrek. Iz sale Jankove škole devojke iz OKK godinama u nazad plene sportskim duhom i sve boljim rezultatima.
"Kada smo na terenu razmišljamo samo o pobedi. Atmosfera je sjajna, a kakva može biti kada je prisutna jedna mladost i pozitivna energija na treningu", kaže Mira Velisavljević, kapiten ekipe. 
Renata Ćosić dolazi iz Užica, ali je, kaže, naučila da igra i razmišlja "čivijaški".
"Čivijaški" duh, kažu, prožet je ovde sa mnogo rada. Ne nedostaje im ni sportska svestranost,  ni talenat. Od dvanaest prvotimki, čak osam je na spiskovima mlađih reprezentativnih selekcija.
"Neke košarkaške snove sam ostvarila osvojivši bronzanu medalju sa juniorskom reprezentacijom Srbije na prošlom Evropskom prvenstvu, a nove najpre očekujem sa svojim klubom", kaže Olga Stepanović, juniorska reprezentativka Srbije.
"Kad sam počinjala u ovom gradu nije bio fudbalski klub, to mi je bila želja da treniram fudbal, ali sam se ipak opredelila za košarku. Moram da kažem da i danas imam tu želju malo više volim fudbal, nego košarku, ali šta je tu je sad sam u ovom sportu", kaže Ana Vuković.
kosarka 2 nn.jpg
Prošle godine Šapčanke su prvi put ušle u ligu najboljih. Do plej-of malo im je nedostajalo. Ove godine najveći klupski uspeh je izboren.
Dušan Simić, trener OKK "Šabac" kaže da su svojim zalaganjem na terenu stigle do tog rezultata.
"Svojok borbenošću i upornošću, ovako mlada ekipa bila je hit ekipa prošle sezone, a ove godine smo to i dokazali", kaže Simić.
U plej-ofu protivnik je Partizan. Za susret sa Beograđankama šabačkim košarkašicama nedostaje iskustvo sa velikih utakmica, ali ne i želja. Borbenost pod koševima, tvrde biće dostojna najboljem klupskom rezultatu.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger