Headlines News :
Home » , » Uefa odredila rok za Evropsko prvenstvo

Uefa odredila rok za Evropsko prvenstvo

Written By maxtv on четвртак, 28. март 2013. | 16:42


Izvršni komitet Uefe odredio je uslove i rokove za kandidaturu gradova domaćina za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Ono što je važno za Srbiju, rok za zvaničnu kandidaturu je april naredne godine, a moguće je kandidovati se i bez izgrađenog stadiona.
Izvršni komitet Uefe, koji se sastao u Sofiji u četvrtak, odredio je uslove i rokove za kandidaturu gradova za domaćinstvo Evropskog prvenstva 2020. godine. Da podsetimo, kontinentalni šampionat će biti održan u 13 gradova domaćina širom Evrope.
Uefa.jpg
Utakmice na šampionatu 2020. godine će biti podeljene u 13 različitih kategorija - 12 koji uključuju tri utakmice u grupnoj fazi takmičenja i jedan duel u nokaut fazi (šesnaestini finala i četvrtfinalu), i jedna kategorija za utakmice polufinala i finala. Oba polufinala i finale će biti odigrani na istom stadionu.
Svaka nacionalna asocijacija ima pravo da preda kandidaturu za oba tipa paketa, takozvani obični i onaj koji uključuje pokufinala i finale. Kandidatura može da uključuje isti grad za obe kategorije, ali i ne mora.
Uefa 2.jpg
Moguće je, a ovo je posebno zanimljivo za Srbiju, podneti kandidaturu sa stadionom koji još uvek nije izgrađen, ali sama gradnja mora da počne do 2016. godine.
April naredne godine je krajnji rok da se podnesu zvanične kandidature. Izvršni komitet Uefe će odluku doneti u septembru 2014. godine.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger