Headlines News :
Home » , » Odbojkaši Zvezde u finalu

Odbojkaši Zvezde u finalu

Written By maxtv on четвртак, 28. март 2013. | 20:52


Odbojkaši Crvene zvezde prvi su finalisti plej-ofa Superlige Srbije, pošto su večeras u Novom Sad, u trećoj utakmici polufinalne serije, savladali ekipu Vojvodine sa 3:2 (25:22, 22:25, 25:17, 13:25,15:9).
Crvena zvezda je u finalu plej-ofa. Beograđani su i u trećem meču polufinala slavili protiv Vojvodine, ovoga puta posle pet setova u Novom Sadu. Ekipa Duška Nikolića će u velikom finalu igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog meča, u kojem Partizan vodi u seriji protiv Radničkog sa 2:1.
Crvena-zvezda1.jpg
Meč je imao prilično čudan tok, a odlučen je u taj-breku. Dve sjajne serije servisa bile su tada dovoljne Zvezdi da napokon „prelomi" susret u svoju korist, najpre ona Dušana Petkovića sa kojom su pobegli na „plus četiri" (6:2), a potom i Nemanje Jakovljevića, pole koje su imali nedostižnih 12:3.
Nešto kasnije Beograđani su iskoristili treću meč loptu za plasman u finale, posle „kuvanja" korektora Dušana Petkovića - 15:9, a potom su zajedno sa brojnim Delijama uz pesmu proslavili pobedu u Novom Sadu.
U prvom setu gosti su bili bolji rival, ali su ga rešili u svoju korist tek posle velikog preokreta. Vodila je Vojvodina na drugom tehničkom tajm-autu sa 16:13 i dopustila je rivalu da ih pretekne - 25:22.
I u drugom periodu Novosađani su imali „plus tri" na drugom obaveznom predahu (16:13), ali ovoga puta tu razliku nisu prokockali. Sve je tada sjajno funkcionisalo u redovima domaćih, koji su stigli do izjednačenja - 25:22.
A onda je usledio hladan tuš za navijače domaćih, Zvezda je na startu trećeg perioda povela sa 8:1. Vojvodini u ovom setu nije bilo spasa, Beograđani su rutinski stigli do novog vođstva - 25:17.
Vojvodina je imala snage da još jednom uzvrati, a igrala je toliko dobro kao Zvezda u prethodnom setu. Novosađani su vodili sa 8:3, potom i 16:9, 21:12, pa su lako po drugi put izjednačili - 25:13. Ipak, u petom setu su ostali bez snage, pa je za njih ova sezona gotova.
Zvezda će u finalu igrati protiv boljeg iz polufinalnog deula Partizana i Radničkog iz Kragujevca. Crno-beli vode sa 2:1 u pobedama, a četvrta utakmica na programu je 1. aprila u Kragujevcu.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger