Headlines News :
Home » , » Srpski fajnal-for

Srpski fajnal-for

Written By maxtv on субота, 23. март 2013. | 21:59


Partizan savladao ekipu Solnoka sa 83:69 i obezbedio plaman na završni turnir regionalne lige, gde će u polufinalu igrati protiv Igokee. Radnički u Jezeru savladao Crvenu zvezdu sa 80:75, pa će ta dva tima igrati i u polufinalu turnira u Laktašima.
Četiri srpske ekipe odlučiće o pobedniku Jadranske lige ove sezone, kao i o učesnicima Evrolige u narednoj, epilog je večerašnjih mečeva u regionalnom košarkaškom takmičenju. Igokea, najbolji tim lige i domaćin turnira, u polufinalu će igrati protiv Partizana, dok će drugog finalistu odlučiti utakmica između Crvene zvezde i Radničkog.
Partizan-Solnok.jpg
Partizan je i poslednji meč regionalnog dela Jadranske lige odigrao kao i celu sezonu, po principu toplo-hladno. Iako su bili izraziti favoriti, izabranici Duška Vujoševića tek su u finišu prelomili meč i ostvarili zacrtani cilj.
tabela.jpg
Pred oko 7.000 ljudi u hali Pionir, najefikasniji u ekipi Partizana bio je kapiten Vladimir Lučić sa 16 poena, dok je Davis Bertans dodao 14, a Dru Gordon 10 uz devet skokova. U ekipi Solnoka Sead Šehović i Džejms Lorens ubacili su po 16 poena.
U Kragujevcu, Radnički i Crvena zvezda su odlučivali o startnim pozicijama na završnom turniru. Obe ekipe na teren su izašle bez n ajboljih strelaca Aleksandra Ćapina i Igora Rakočevića, ali to nije uticalo da meč bude izuzetno zanimljiv.
U neizvesnom finišu meča presudila je "trojka" Stivena Markovića, pogodak Stefana Sinoveca sa penala i "zakucavanje" Stefana Birčevića.
Domaći su na kraju slavili sa 80:75 i tako izbegli Igokeu u polufinalu. Ipak, večerašnji rivali će se sastati u polufinalu u Laktašima i tako će u još jednom direktnom okršaju odlučiti finalistu Jadranske lige.
Radnicki-Zvezda.jpg
Pobednika je predvodio Teriko Vajt sa 12 poena, dok je za crveno-bele Boris Savović ubacio poen manje.
Završni turnir održaće se u Laktašima od 25. do 27. aprila.
Rezultati 26. kola:
Partizan - Solnok 83:69
Radnički - Crvena zvezda 80:75
Budućnost - Olimpija 79:75
Cibona - Igokea 78:87
Široki - Cedevita 75:77
Krka - MZT 68:80
Sutra: Zadar - Split
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger