Headlines News :
Home » , » Fetel juri rekord Šumahera i Fanđa

Fetel juri rekord Šumahera i Fanđa

Written By maxtv on петак, 15. март 2013. | 12:31


Trkom za Veliku nagradu Australije ovog vikenda počinje 64. izdanje šampionata Formule 1 u kojoj će Nemac Sebastijan Fetel pokušati da osigura status legende i četvrti put uzastopno osvoji titulu.
Pre njega to je pošlo za rukom Huanu Manuelu Fanđu i Nemcu Mihaelu Šumeheru, koji se drugi put u karijeri oprostio od "letećeg cirkusa".
Fetel-3.jpg
Očekuje se da i ove godine vozaču Red Bula najveći konkurent bude Španac Fernando Alonso u bolidu Ferarija.
Među favorite ubrajaju se i Mark Veber, kome je gazda Red Bula Diter Matešic obećao iste uslove kao Fetelu, Felipe Masa u Ferariju, ali i 23. godišnji Meksikanac Serhio Perez, koji je došao u Meklaren umesto Luisa Hamiltona.
Ne treba zanemariti ni ekipu Mercedesa, za koju je Fetel izjavio da bi ove sezone mogla ozbiljno da se umeša u šampionsku trku, kako zbog rezultata ostvarenih na testovima u Barseloni, tako i zbog činjenice da će za taj tim voziti prvak iz 2008. godine Luis Hamilton.
Ove sezone takmičiće se 11 timova i 22 vozača, a u odnosu na prethodnu nema Hispanija rejsing tima, koji nije uspeo da nađe novog vlasnika.
Fetel-4.jpg
Predstojeća sezona je poslednja u kojoj će se koristiti V8 motori zapremine 2,4 litra, jer će već od sledeće godine agregati V6 imati radnu zapreminu od svega 1,6 litara.
Debitanti su Esteban Gutijerez (Zauber), Valerij Botas (Vilijams), Gido van der Gard (Katerham), Žil Bjanki i Maks Šilton (obojica iz Marusija).
Trka za Veliku nagradu Australije počinje u nedelju od 7 sati po srednjeevropskom vremenu na stazi "Albert park" u Melburnu.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger