Headlines News :
Home » , » Alisa sa čelnicima srpskog i svetskog rvanja

Alisa sa čelnicima srpskog i svetskog rvanja

Written By maxtv on петак, 15. март 2013. | 15:22


Ministarka sporta Alisa Marić primila je novoizabranog vršioca dužnosti predsednika Svetske rvačke federacije Nenada Lalovića i predsednika Rvačkog saveza Srbije Željka Trajkovića i sa njima razgovarala o problemima sa kojima se susreću nakon preporuke MOK-a da se rvanje ne nađe u redovnom programu Olimpijskih igara 2020. godine.
Na sastanku kome je prisustvovao i pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov istaknuto je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom ministarstva i Rvačkog saveza Srbije, a bilo je i reči o predstojećem kadetskom prvenstvu Evrope, koje će se od 20. do 27. jula održati u Zrenjaninu.
Alisa-Maric.jpg
S obzirom na to da je Vlada Srbije 2013. godinu proglasila godinom tolerancije i fer-pleja u sportu, ministarka je svoje goste upoznala sa akcijom "Fer-plej je pobeda.
Izvršni komitet MOK preporučio je prošlog meseca da rvanje ne bude u olimpijskom programu 2020. godine, a definitivna odluka biće doneta u septembru na zasedanju MOK-a u Buenos Airesu.
Rvanje će se za mesto na OI 2020. boriti sa jos sedam sportova - bejzbol/softbol, karate, vožnja rolerima, sportsko penjanje, skvoš, surfovanje i vušu.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger