Headlines News :
Home » , » Eurobasket: Italijani sigurni , Belgijanci iznenadili Nemce

Eurobasket: Italijani sigurni , Belgijanci iznenadili Nemce

Written By maxtv on четвртак, 5. септембар 2013. | 21:36

Jan Veseli najefikasniji u trijumfu Češke nad Poljskom. Nemci poklekli u produžetku protiv Belgije. Italija nanela drugi poraz Turskoj, i to vrlo težak - 15 poena razlike.

Košarkaši Češke pobedili su u Grupi C selekciju Poljske sa 69:68. Ovo je Poljacima drugi poraz na šampionatu, dok su Česi, posle poraza od Slovenije, upisali prvu pobedu.

Pobedu Česima doneo je trojkom četiri sekunde pre kraja Luboš Barton. Najbolji u redovima Češke bio je nekadašnji košarkaš Partizana Jan Veseli sa 23 poena, dok je u poraženoj ekipi bolji od ostalih bio Mikal Ignerski sa 17 poena.

Ipak, najveće iznenađenje priredili su košarkaši Belgije, koji su posle produžetka pobedili Nemačku sa 77:73.

Belgijanci su vodili od početka meča, sredinom prve četvrtine imali su i šest poena prednosti, ali su se do kraja tog dela igre Nemci vratili u meč i poveli, pa su na prvi odmor otišli sa dva poena prednosti.

Ipak, to je bila i jedina prednost Nemačke na meču. Belgijanci su do kraja utakmice konstantno bili u vođstvu, vodili su i sa 15 poena razlike, ali je ta prednost počela da se topi pred kraje treće i u poslednjoj četrvrtini.

Trojkom Luke Štajgera 17 sekundi pre kraja meča Nemci su izjednačili i izborili produžetke, ali nisu uspeli da preokrenu rezultat.

Italija je u derbiju grupe D bila bolja od Turske sa 90:75.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Pjetro Aradori sa ubačenih 23 poena, dok su kod Turaka najbolji bili Hidajet Turkoglu i Omer Ašik sa 12 poena.

Izabranici Bogdana Tanjevića tako su zabeležili i drugi poraz na prvenstvu u Sloveniji, dok su Italijani stigli do drugoj trijumfa. 
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger