Headlines News :
Home » , » Evrobasket: U neizvesnimm završnicama Hrvati pobedili , Crnogorci poraženi

Evrobasket: U neizvesnimm završnicama Hrvati pobedili , Crnogorci poraženi

Written By maxtv on четвртак, 5. септембар 2013. | 16:39

U veoma neizvesnom meču, Letonci su uspeli da naprave još jedno iznenađenje i pobede Crnu Goru sa 73:72. Istom razlikom Hrvati su nadigrali Gruzijce košom Tomića devet sekundi pred kraj za 77:76. Ukrajina i Finska opet pobedile.

U veoma uzbudljivim završnicama Hrvatska je pobedila Gruziju a Letonija selekciju Crne Gore. Nove pobede ostvarili su Finci i Ukrajinci.

Košarkaška reprezentacija Hrvatske došla je do prve pobede na Evropskom prvenstvu, pošto je danas u drugom kolu Grupe C savladala Gruziju sa 77:76.

Hrvatska je, posle teškog i veoma ubednjivog poraza od Španije (68:40) na početku takmičenja u Sloveniji, do pobede danas došla košem Anta Tomića devet sekundi pre kraja utakmice.

Najefikasniji u hrvatskoj ekipi bio je Dontej Drejper sa 16 poena, Bojan Bogdanović postigao je 15, a Dario Šarić 12. Najbolji u timu Gruzije bio je Đorđi Cincadze sa 25 poena.

Reprezentacija Crne Gore je posle pobede nad Makedonijom na početku šampionata izgubila u Grupi B od Letonije sa 73:72.

Junak druge pobede najvećeg iznenađenja Evrobasketa bio je Kristaps Janičenoks sa pet poena u poslednjih 20 sekundi.

On je šest sekundi pre kraja doneo pobedu pogodivši koš nagazivši liniju za tri poena. Tako je sprečio Tajrisa Rajsa da ponovo bude junak za Crnu Goru.

Tamnoputi plejmejker je ubacio i koš uz dodatno slobodno bacanje za 72:71 deset sekundi pre kraja, ali nije uspeo da ponovo bude junak svog tima kao protiv Makedonije u sredu. Meč je završio sa 24 poena.

Janicenoks je meč završio sa 15 poena, dok je najbolji u Crnoj Gori bio Tajris Rajs sa 24.

Ukrajina je u Grupi A pobedila Izrael sa 74:67, dok je u Grupi D Finska veoma lako i ubedljivo savladala Švedsku sa 81:60.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger