Headlines News :
Home » , » Eurobasket: Nova pobeda košarkaša Srbije

Eurobasket: Nova pobeda košarkaša Srbije

Written By maxtv on четвртак, 5. септембар 2013. | 21:41

Ekipa Dude Ivkovića bez većih problema izašla na kraj sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine, na kraju 77:67. Selektor zadovoljan zasluženom pobedom, ali ne i igrom u drugom poluvremenu.

Košarkaška reprezentacija Srbije zabeležila je i drugi trijumf na prvenstvu Evrope u Sloveniji, pošto je u Jesenicama u drugom kolu B grupe savladala Bosnu i Hercegovinu sa 77:67 (28:16, 17:15, 19:18, 13:18) .

Srbija je ovom pobedom napravila veliki korak prema plasmanu u drugu fazu kontinentalnog šampionata.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je fenomenalni Stefan Marković, koji je ubacio 15 poena, imao sedam skokova i tri asistencije. Raško Katić zabeležio je 12 poena, Nemanja Nedović 11, a kapiten Nenad Krstić 10 poena. U timu Bosne i Hercegovine Nihad Đedović postigao je 17, a Mirza Teletović 16 poena.

Srbija je odlično počela meč i, slično kao protiv Litvanije, već u prvoj četvrtini stekla deset poena prednosti. „Orlovi" su igrali odličnu odbranu, pa su samo Teletović i Đedović uspevali da nađu put do srpskog koša.

Već do poluvremena prednost je uvećana, da bi na početku treće četvrtine razlika iznosila i više od 20 poena prednosti. U tim trenucima odlično je igrao Stefan Marković, koji je, osim odlične odbrane, sjajno predvodio napad „orlova".

Do kraja meča Bosna se trudila da smanji ubedljivu prednost Srbije, što im je i pošlo za rukom, najviše zahvaljujući opuštanju u igri Dudinih momaka.

Ipak, Srbija je zabeležila i drugu pobedu i treće kolo dočekuje sa vrha tabele grupe B, zajedno sa iznenađenjem turnira, ekipom Letonije.

Zadovoljan zbog pobede, ali ne i igre u drugom poluvremenu

Selektor Srbije Duša Ivković ocenio je da je njegova ekipa zaslužila pobedu protiv Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, ali da nije zadovoljan padom u igri u drugom poluvremenu.

"Apsolutno smo zaslužili pobedu. Ne sviđa mi se kako smo igrali u drugom poluvremenu. Već nam se drugu utakmicu dešava da pravimo velike oscilacije. Nije bilo tečnosti. Sve smo pokušali sa puno driblinga, ali tako se ne igra", rekao je Ivković posle meča u Jesenicama.

"Ova ekipa mora da napreduje iz utakmice u utakmicu. Ne bih sada previše da kritikujem, ali nismo smeli da izgubimo poslednju četvrtinu", dodao je Ivković.

On je kazao da je obavljen odličan posao u prve dve utakmice, ali da dve pobede ne znače da je "nešto napravljeno". "Orlovi" sutra od 21.00 igraju protiv Makedonije.

"Makedoniju veoma respektujem. Ozbiljan tim, sa iskusnim igračima. Očekujem čvrstu i tešku utakmicu. Oni su više tim nego bilo koji drugi. Dišu kao tim i dobro se poznaju. Na našoj strani mora da bude visok ritam igre i energija. Naša šansa je u utakmicama visokog ritma", kazao je Ivaković.

Trener Bosne i Hercegovine Aleksandar Petrović rekao je da Srbija ima velike šansne na prvenstvu u Sloveniji.

"Čestitam Srbiji na pobedi i jednom od legendarnih trenera, mojih omiljenih, Dušanu Ivkoviću. Ako želimo da pobedimo tim poput Srbije, potrebna je koncentracija svih 40 minuta. Izgubili smo 12 lopti i promašili osam zicera što se odmah oseti na semaforu. Imali smo čak šansu da smanjimo njihovu prednost, ali smo promašili slobodna bacanja. Verujem da Srbija može da uradi dosta", kazao je Petrović.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger