Headlines News :
Home » , » I prozvani Terzić odgovorio Karadžiću

I prozvani Terzić odgovorio Karadžiću

Written By maxtv on среда, 21. август 2013. | 15:41

Predsednik OFK Beograda Zvezdan Terzić odgovorio je na saopštenje predsednika FSS Tomislava Karadžića. Kao razloge svoje opozicije Karadžiću, Terzić je naveo sunovrat reprezentacije, krađe i otimačine u Superligi, nerešeno vlasničko pitanje klubova, opskurnu i kontroverznu biografiju...

Predsednik OFK Beograda Zvezdan Terzić nastavio je niz saopštenja koja su ovih dana preplavila srpsko medijsko nebo. Terzić je naglasio da predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić mora da ode sa funkcije jer su svi izgubili poverenje u Savez i da se "podigao narod koji želi da ga otera iz srpskog fudbala".

"Očigledno je da jedino Tomislav Karadžić ne vidi ono što svako normalan u Srbiji vidi, a to je da se ovde podigao narod koji želi da ga protera iz srpskog fudbala. I to nije želja samo navijača Crvene zvezde, svedoci smo te pojave na svakom stadionu, u svakom delu Srbije", rekao je Terzić u izjavi dostavljenoj medijima.

Terzić je tako odgovorio na jučerašnje otvoreno pismo predsednika FSS-a, u kome je pojedine čelnike Crvene zvezde optužio za kriminal, a OFK Beograd je pomenuo povodom netransparentne prodaje igrača i saradnje sa menadžerima.

OFK Beograd je jedan od superligaških klubova, predvođeni Zvezdom, koji traže ostavku predsednika FSS.

Terzić je rekao da Karadžić mora da ode sa funkcije, između ostalog, i zbog toga što je reprezentacija propustila na Evropsko prvenstvo 2012. i Svetskom prvenstvu 2014. godine, zbog čega je FSS izgubio "preko 20 miliona evra", ali i jer je reprezentativni fudbal "bačen na evropsku marginu".

"Prvi put u istoriji neko je uspeo da okrene svoj narod protiv svoje reprezentacije", naveo je Terzić i optužio Karadžića da dozvoljava neregularnosti u Superligi Srbije.

"U Superligi Srbije već godinama se dešavaju krađe i otimačine, a Karadžić kao najodgovornija osoba sve to aminuje i pokriva, govoreći da je sve pošteno i regularno. I klubovi i navijači su izgubili poverenje u Savez. Klubovi su dovedeni na ivicu bede i polako se gase. Nije definisano ko je vlasnik klubova i ko je u obavezi da obezbedi finansiranje klubova. Fudbal je danas jedina delatnost u Srbiji gde imaš obavezu da ulažeš, a ne smeš da zaradiš", dodao je.

Terzić je rekao da je Karadžić zbog "svoje sujete" oterao dva najbolja srpska trenera: Miroslava Đukića i Radomira Antića i da je "pri tome oštetio budžet Saveza za nekoliko miliona evra, jer je morao da im plati milionske odštete".

On je naglasio da je Karadžić zalutao u srpski fudbal i da ga "fudbalska Srbija ne želi", kao i da je "sve u fudbalu napravio pozivajući se na političke veze".

Terzić je, komentarišući izjavu Karadžića da je FSS finansijski stabilna organzacija, rekao da su svi evropski fudbalski savezi stabili i da FSS ili FSJ nikada nisu bile nestabilne organizacije.

On je optužio Karadžića da je lobirao i ucenjivao predstavnike klubova da "njegov kandidat" Miodrag Janković bude izabran za predsednika Zajednice superligaša, ali da su klubovi glasajući za Dragoljuba Lekića, pokazali da ga ne žele na čelu Saveza.

Terzić je rekao da nikada nije izjavio da fudbalski agent Fali Ramadani sastavlja reperezentaciju Srbije umesto selektora Siniše Mihajlovića.

"Karadžić pominje da mi iz klubova koji želimo njegovu smenu, optužujemo selektora da mu agent Fali Ramadani sastavlja reprezentaciju. Još jedna laž Tomislava Karadžića. Nikada nisam pomenuo Falija Ramadanija, jer pouzdano znam da se Ramadani i Mihajlović i ne poznaju", rekao je on.

"Ali sam pomenuo agenta Serđa Bertija, menadžera Siniše Mihajlovića, koji je životni i profesionalni mentor selektora. I najbliži Karadžićevi saradnici su mi rekli da Mihajlović nijednu odluku ne donosi bez konsultacija sa Bertijem", dodao je Terzić.

Terzić je rekao da je njegov zet, fudbalski agent Nikola Damjanac partner sa Ramadanijem, ali da njih dvojica nisu agenti nijednog igrača OFK Beograda, jer je stav uprave da "nijedan igrač tog kluba nema menadžera".

Terzić je ponudio da uporedi biografiju sa Karadžićevom, govoreći baš kao i Nebojša Čović o vremenu koje je Karadžić proveo u zatvoru i upitao "da li je moguće da je čitava fudbalska Srbija taoc jednog čoveka, Tomislava Karadžića".
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger