Headlines News :
Home » , » Liga Šampiona: Domaćini očajni

Liga Šampiona: Domaćini očajni

Written By maxtv on среда, 21. август 2013. | 22:48

Fudbaleri Arsenala i Bazela skoro su završili posao, Austrija je šokirala Zagreb, a revanši u Varšavi i Solunu odlučiće poslednja dva dvomeča plej-ofa LŠ.

Arsenal je s ubedljivih 3:0 savladao Fenerbahčea u Istanbulu i verovatno obezbedio plasman u grupnu fazu. Blizu je i Bazel koji je sa 4:2 slavio u Razgradu.

Miroslav Radović je asistirao za važan pogodak Legije u remiju sa Steauom u Bukureštu 1:1, dok je istim rezultatom PAOK stekao neočekivano prednost protiv Šalkea u Gelzenkirhenu.

U utorak smo imali dva iznenađenja, pobede Šahtjora iz Karagandija nad Seltikom i Real Sosijedada nad Lionom, ali i ubedljive trijumfa Zenita i Viktorije. U derbiju PSV-a i Milana nije bilo pobednika. 

U prvih deset minuta na pet stadiona ne da nije bilo golova, nego nije bilo ni gol šansi. Arsenal, Steaua, Šalke i PAOK su po jednom zapretili rivalima. U nastavku poluvrmena probudili su se i napadači, pa su postignuta četiri gola. Prva dva u Razgradu gde je Bazel poveo, a Ludogorec izjednačio. Potom su do prednosti na svom terenu stigli Šalke i Steaua. 

U drugom delu proradili su napadači. Izdominirao je Arsenal koji je potpuno nadigrao Fener i sa još dva gola rešio ovaj dvomeč, dok su u sjajnim meču u Razgradu viđena dva preokreta i konačna pobeda Bazela sa igračem više. 

Iznenađenje večeri je napravila Austrija koja je u poslednjih 20 minuta utišala Maksimiri sa dva sjajna gola dovela Dinamo na ivicu eliminacije. Velike remije uz golove u gostima ostvarili su PAOK i Legija. 

Liga šampiona, plej-of:
Dinamo Zagreb – Austria Beč 0:2 (0:1)
Leovac 68, Stanković 75
Ludogorec – Bazel 2:4 (1:1)
Marselijno 23, Stojanov 50 – Salah 12, 59, Sio 64, Šar 83p
Steaua – Legija 1:1 (1:0)
Pivokari 34 – Košecki 53
Šalke 04 – PAOK 1:1 (1:0)
Farfan 32 – Stoh 64
Fenerbahče – Arsenal 0:3 (0:1)
Gibs 51, Ramzi 64, Žiru 75p 

utorak:
Pasoš Fereira – Zenit 1:4 (0:1)
Leao 58 – Širokov 27, 60, 90, Degra 85ag
PSV – Milan 1:1 (0:1)
Maravž 60 – El Šaravi 15
Olimpik Lion – Real Sosijedad 0:2 (0:1)
Grizman 17, Seferović 50
Viktorija Plzenj – Maribor 3:1 (1:0)
Čišovski 8, Darida 58, Duriš 90 – Mejač 66 
Šahtjor – Seltik 2:0 (1:0)
Finončenko 12, Kižničenko 75

Fenerbahče – Arsenal 0:3, Turci slomljeni za 25 minuta

U derbiju večeri igralo se otvoreno u Istanbulu, Arsenal je ipak bio znatno konkretniji, više kombinuje, ali su Žiru i Ramzi promašili najozbiljnije šanse u prvom delu perioda. 

U finišu poluvremena Arsenal je potpuno kontrolisao igru, Fener je pokušavao iz kontri, ali dalje od centra terena nije uspevao da poveže više od dva pasa. 

Arsenal je nastavio da briljira u Istanbulu, potpuno je kontrolisao ritam meča i postepeno lomio domaćina. Usledilo je 25 briljantnih minuta za veliku pobedu "tobdžija". 

Sve je pokrenuo gol u 51. minutu. Aron Remzi je sjajno pronašao Tia Volkota na levoj strani, ovaj je ušao u kazneni prostor i nesebično loptu gurnuo na drugu stativu, a tamo je bio sam bek Kiran Gibs koji je loptu ubacio u mrežu. 

Petnaesta minuta kasnije odbrana Fenera je napravila veliku grešku, ostao je veliki prostor za Arona Remzija koji se namestio i sa ivice kaznenog prostora preciznim udarcem savladao Demirela. 

A 15 minuta pre kraja Arsenal je verovatno rešio dvomeč sa Fenerom. Miroslav Kadlec je neoprezno reagovao u svom kaznenom prostoru, a londonski tim dobio penal. Olivije Žiru je bio neumoljiv za 3:0.

Ludogorec – Bazel 2:4, Briljantni pasovi razbili Bugare


Najinteresantnije u prvih 45 minuta bilo je u Razgradu. Ekipa koja je eliminisala Partizan u prethodnoj rundi Ludugorec brzo je izgubio prednost domaćeg terena, Bazel je poveo u 12. minutu. 

Fabijan Fraj je poslao sjajan dubinski pas preko odbrane Ludogoreca koja je napravila neuspešnu ofsajd zamku, Mohamed Salah je umirio loptu, a onda sa desetak metara iskosa sa leve strane poslao snažan dijagonalni šut i zatresao mrežu domaćina. 

Samo desetak minuta kasnije Ludogorec je izjednačio. Roman Bezjak je dobio loptu ispred kaznenog prostora, dobro se zagradio i sačekao podršku saigrača, ugledao je Marselinja i poslao mu sjajan pas na levu stranu, Brazilac je utrčao u kazneni prostor i izašao sam na golmana Bazela koga je lako prebacio potkopavši loptu. 

Prvi gol i u drugom poluvremenu postignut je u Bugarskoj, Ludogorec je preokrenuo (2:1). Žunior Kaisara je ubacio loptu sa desne strane, ona je prošla pored nekoliko igrača u kaznenom prostoru i stigla do Ivana Stojanova koji je iz prve šutirao i pogodio uz levu stativu. 

Ipak, ni ovaj put nije potrajala prednost jednog tima, Bazel je brzo stigao do 2:2. Švajcarci su i do drugog gola stigli na identičan način. Ovaj put Marselo Dijas šalje loptu preko odbrane do Mohameda Salaha koji je ponovo dobija na levoj strani šesnaesterca, ovaj put reaguje odmah i šalje je pored istrčalog golmana Ludogoreca. 

Samo pet minuta kasnije Bazel ponovo vodi, 3:2, golom Đovanija Sia. Valentin Stoker je još jednim sjajnim dodavanjem nadmudrio odbranu Ludogoreca, a napadač iz Obale Slonovače postigao svoj prvenac za Bazel. 

Osma minuta pre kraja Bazel stiže do dva gola prednosti u Bugarskoj. Kaisara obara Salaha i dobija crveni karton, a Fabijan Šar realizuje penal sa velikih 4:2.

Šalke 04 – PAOK 1:1, Kontra za korak ka LŠ


Šalke dugo nije uspevao da uspostavi kontrolu protiv PAOK-a, nije bilo mnogo uzbuđenja u prvih pola sata u Gelzenkirhenu, a onda je u 32. domaćin pomalo iznenada stiže do 1:0. 

Adam Šalai se našao u prilici u kaznenom prostoru, ali je izblokiran, zadržao je loptu ali između petorice igrača iz Grčke, uspeo je nekako da je gurne na desnu stranu gde je bio Džeferson Farfan koji šutira iz prve i lepim preciznim udarcem po zemlji pogađa donji levi ugao. 

Šalke je u drugom delu imao više loptu u svom posedu, ali je PAOK iz odlične kontre stigao do izjednačenja i uspostavio balans na terenu. 

Kada su domaćini najmanje očekivali, Miroslav Stoh je doneo važan gol grčkom timu. Slovak je potigao prvi gol od aprila 2012. godine. 

Dobio je dovoljno vremena i prostora od odbrane Šalkea da uđe u kazneni prostor i sa ivice šesnaesterca lepim udarcem desnom nogom loptu pošalje u dalji ugao pored Tima Hildebranda, koji se ispružio koliko je dug. 

U finišu meča razbesneli su se domaći navijači koje je suzavcem morala da umiruje nemačka policija, što je bila slika retko viđena na stadionu jednog Bundesligaša.

Dinamo Zagreb – Austrija Beč 0:2, Strpljenjem do ogromne prednosti


Dinamo je očekivano dominirao na Maksimiru od starta meča, Pamić, Fernandes i El Sudani su pretili golu Austrije, ali nije bilo gola u prvih pola sata igre. Tek u finišu poluvremena "modri" su imali prvu pravu gol šansu, ali je šut Pinta glavom odbranio golman bečkog tima. 

Zagrepčani su nastavili da napadaju i u nastavku, ali ponovo je to bilo jalovo. Osim polušansi nije bilo previše uzbuđenja ispred gola Austrije, koja je u poslednjoj četvrtini meča dočekala svojih pet minuta. 

Dinamo je izgubio snagu i to ga je mnogo koštalo. Dvadesetak minuta pre kraja Austrija neočekivano stiže do prednosti u Zagrebu. 

Domaći igrači su loše odigrali u sredini terena, Austrijanci su sjajno kombinovali sa desne strane kroz sredinu na drugi deo kaznenog prostora gde je Tomas Jun pronašao Marina Leovca, a ovaj iskosa sjajnim udarcem savladao mladog Zeleniku. 

Odmah potom Dinamo je ostao sa igračem manje, Antonio Rukavina je udario rivala u skoku, a Hauard Veb mu pokazao direktan crveni karton. 

Samo nekoliko minuta kasnije Austrija je duplirala prednost. Ponovo je ispao jedan igrač Dinama, Fabian Koh je sa desne strane kaznenog prostora loptu poslao u sredinu, ona je prošla pored svih i izašla na 16 metara gde je Marko Stanković raspalio po njoj i zakucao je u mrežu. 

Velika prednost za Austriju pred revanš u Beču.

Steaua – Legija 1:1 Radović zaslužan za veliki gol


Najdominantniju predstavu u prvom poluvremenu priredila je Steaua, prepuni stadion Bukureštu iz minuta u minut je iščekivao gol i konačno ga dočekao u 34. minutu. 

Nakon što su Ricoli, Popa, Povokari, Stančiu bezuspešno pretili, do prednostisu stigli iz situacije u kojoj su to verovatno najmanje očekivali. 

Izgledalo je kao da Aleksandar Burčeanu nema rešenja, bio je okružen protivničkim igračima na centru terena, a onda je iznenada prebacio loptu preko svih do Federika Pivokarija koji je brzo stigao do kaznenog prostora, a onda lobovao Kučiaka. 

Steaua je diktirala žestok tempo u nastavku meča, stihijski je napadala gol Poljaka, tukla sa svih pozicija, imala više od 20 šuteva, ali su gosti odolevali. 

Pomalo neočekivano u 53. minutu Legija stiže do izjednačenja u Bukureštu (1:1). Poljaci su sjajno kombinovali, Miroslav Radović je uz pomoć saigrača prošao po levoj strani i ušao u kazneni prostor, loptu je odmah poslao u peterac gde ju je jedan igrač propustio, ali je stigla do Jakuba Košeckog koji je šalje ispod golmana Steaue.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger