Headlines News :
Home » , » Vaterpolo Liga Šampiona: Partizan ispred Crvene Zvezde

Vaterpolo Liga Šampiona: Partizan ispred Crvene Zvezde

Written By maxtv on петак, 12. јул 2013. | 21:32

Vaterpolo Liga šampiona ponovo je promenila pravila – od sledeće sezone u grupnoj fazi učestvovaće 12 klubova, a za trofej će se boriti šest na F6 turniru.
Starsport
Osam zemalja, uključujući i domaćina završnog turnira, dobiće vajld-kartu i njihovi timovi neće morati da igraju kvalifikacije.
Uslovi su da ekipa već deset godina igra evrotakmičenja i da ima dobru televizijsku pokrivenost, kao i da je spremna da godišnje uplaćuje kotizaciju od 30.000 evra.
Mada se još ne navode zemlje, nema sumnje da je naša među privilegovanima i da jedino Partizan Rajfajzen ispunjava sve uslove. Evropski prvak Crvena zvezda i pobednik Evrokupa Radnički moraće da igraju kvalifikacije. 

Put za ostale klubove do Lige šampiona je veoma težak. Moraju da prođu tri kruga kvalifikacija, u poslednjem osam timova (24. oktobra i 9. novembra) se bore za četiri mesta koja vode u grupnu fazu, koja počinje 20. novembra i završava se 3. maja. Finalni turnir je od 29. do 31. maja iduće godine. 

Oni klubovi koji osvoje treće mesto u svojim grupama u prvom i drugom krugu kvalifikacija za Ligu šampiona sele se u treći krug kvalifikacija za Evrokup, koji se igra po starom sistemu.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger