Headlines News :
Home » , » Liga Evrope: Hajduk Split mogući protivnik Crvene Zvezde u trećem kolu

Liga Evrope: Hajduk Split mogući protivnik Crvene Zvezde u trećem kolu

Written By maxtv on петак, 12. јул 2013. | 12:21

Crvena zvezde nije izborila status nosioca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Nedovoljno visok koeficijent crveno-belih bi tako u Beograd mogao da dovede, pod uslovom da crveno-beli prvo savladaju islandski Vestmanejar, Štutgart, Rubin, Sevilju, Svonsi, Udineze, Briž, ali i Hajduk iz Splita.
Crvena zvezda neće biti nosilac u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.
zvezda.jpg
Klub iz Ljutice Bogdana je povlašćenog žreba i znatno lakših protivnika na evropskom putu (u slučaju da se isti izbori na terenu prethodno) koštala mala razlika u koeficijentu uspešnosti tokom prethodnih pet sezona.
Poslednje, 29. mesto u grupi nosilaca zauzeo je splitski Hajduk sa koeficijentom 8,916. Crveno-beli su najbolji u grupi nepovlašćenih klubova sa koeficijentom 8,425.
Ovo u praksi znači da Crvenu zvezdu, opet pod uslovom da ne kiksne strahovito protiv islandskog Vestmanejara, očekuju potencialni protivnici u vidu ekipa kakve su Štutgart, Rubin, Sevilja, Svonsi, Udineze, Briž, Standard, Sent Etjen, Trabzon... Među njima, i pomenuti Hajduk.
Da je Zvezda uspela da se progura među nosioce, potencijalni protivnici bi joj bili, barem u teoriji, poprilično lakši - Asteras Tripolis, Ksanti, Ventspils, Tromzo, Jablonec, Maervel, Tun, Geteborg, Liberec...
Kvalitetne ekipe svakako, ali ne i podjednako kvalitetene kao one koje dolaze iz Primere, Bundes lige, Premijer lige, Serije A ili ruske lige.
Ovaj poredak važi samo ako 17 od 29 nosilaca opravdaju uloge favorita i prebrode prepreke u drugom kolu, koje je na programu 18. i 25. jula.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger