Headlines News :
Home » , » Država kreće u borbu protiv nasilja na sportskim terenima

Država kreće u borbu protiv nasilja na sportskim terenima

Written By maxtv on петак, 12. јул 2013. | 12:47

Vlada Srbije usvojila je Nacionalnu strategiju za borbu protiv nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama (2013-2018) i Akcioni plan za njeno sprovođenje.
foto: StarSport
Sprovođenje iste omogućiće stvaranje bezbednog ambijenta na sportskim priredbama i razviti pravne i institucionalne mehanizme na prevenciji i sprečavanju nasilja.
Tako je utvrđena osnova za uspostavljanje efikasnih mehanizama i koordinacija i jasna podela nadležnosti, odgovornosti za sistemsko sprečavanje nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim terenima.
U saradnji sa sportskim savezima i međunarodnim organizacijama očekuje se da se ostvare evropski standardi u ovoj oblasti, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima. 

Izmenama propisa omogućeno je brzo i efikasno procesuiranje izvršilaca krivičnih dela i prekršaja i uspostavljen mehanizam kojim se sprečava da rizične grupe i poznati izvršioci krivičnih dela prisustvuju sportskim priredbama. 

Uspostavljen je integrisani sistem bezbednosti na nacionalnom i lokalnom nivou koji će omogućiti efikasniji preventivni rad na sprečavanju nasilja, precizirano je u Akcionom planu za sprovođenje Nacionalne stretegije.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger