Headlines News :
Home » , , » Crvena zvezda na krovu Evrope! (VIDEO)

Crvena zvezda na krovu Evrope! (VIDEO)

Written By maxtv on субота, 1. јун 2013. | 23:11

Vaterpolisti Crvene zvezde ispisali su na Banjici najslavniju istoriju svog kluba. Crveno-beli su zvanje najbolje ekipe na Starom kontinentu zaradili nakon velike borbe i izuzetno uzbudljive utakmice protiv "drim tima" iz Dubrovnika. O atmosferi na tribinama otvorenog bazena na Banjici još dugo, dugo će se pričati.
Vaterpolisti Crvene zvezde osvojili su Ligu šampiona, pošto su večeras u finalu završnog turnira u Beogradu pobedili hrvatski Jug sa 8:7 (2:2, 1:1, 3:3, 2:1).
Zvezdi je to prvi trofej šampiona Evrope u istoriji. 


Najefikasniji u beogradskom klubu bio je Duško Pijetlović sa dva gola, dok su po jedan postigli Nikola Rađen, Andrija Prlainović, Boris Vapenski, Viktor Rašović, Strahinja Rašović i Marko Avramović.
Jug je predvodio Nikola Janović sa tri gola, dva je postigao Miho Bošković, a po jedan Maro Joković i Nikša Dobud.
Finalna utakmica, koja je odigrana pred prepunim tribinama bazena na Banjici, bila je neizvesna od početka do kraja, a nijedna ekipa nije se odvojila na više od dva gola prednosti.
Jug je poveo preko Janovića, a preokret crveno-belima doneli su Pijetlović i Rađen, međutim Joković je doneo Dubrovčanima izjednačenje 2:2.
U drugoj četvrtini Zvezda je povela preko kapitena Prlainovića, a potom je izjednačio Janović.
Zvezda je na početku trećeg perioda povela sa dva pogotka razlike golovima Strahinje Rašovića i Pijetlovića, ali je Jug sa tri uzastopna gola preokrenuo rezultat, međutim Vitkor Rašović izjednačio je rezultat na kraju tog dela.
U poslednjoj četvrtini Zvezda je povela golom Vapenskog, da bi potom Jug imao nekoliko pokušaja u samo jednom napadu, ali se tada istakao golman srpske ekipe Denis Šefik.
Međutim, Bošković je izjednačio na 7:7, ali je onda Marko Avramović šutem iz daljine doneo novu prednost Zvezdi od 8:7, što je bio i konačan rezultat.
Treće mesto na završnom turniru osvojila je španska Barseloneta, koja je ranije savladala Partizan sa 11:10.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger