Headlines News :
Home » » Neuništivi (drugi deo)

Neuništivi (drugi deo)

Written By maxtv on понедељак, 20. мај 2013. | 09:56


Slomljen nos, naprslo rame, iščašen lakat, izbijeni zubi, kada je u pitanju pobeda ništa od ovoga nije prepreka da se dođe do nje. Ovo je nastavak priče o sportistima koji su nisu ostavljali svoje saigrače na cedilu uprkos teškim povredama.
Redži Miler je u četvrtoj utakmici finala Istoka 1998. godine, u poslednjoj sekundi postigao odlučujući poen za Indijana Pejserse protiv Čikaga. Miler je neposredno pre toga izvrnuo zglob, i činilo se da se neće vraćati u igru. Ipak, ovaj košarkaš je ušao sa klupe za poslednji napad i postigao pobedonosni pogodak za svoju ekipu. Indijana je nakon toga izjednačila seriju finala Istoka na 2:2, ali je na kraju, nakon sedme utakmice, Čikago ipak eliminisao Pejserse i osvojio novu šampionsku titulu.
1-Redzi-Miler.jpg
Stivi Izerman je i pored ozbiljne povrede kolena zbog koje je propustio 30 utakmica u sezoni 2002. godine vodio Detroit Red Vingse do desetog Stenli kupa. Ovaj hokejaš je igrao sa ozbiljnim bolovima i nezalečenom povredom. Odmah po završetku sezone Izerman je imao više operacija na kolenu, a nije igrao na prvih 66 utakmica naredne sezone.
2-Stiv-Izerman.jpg
Džon Teri je 2007. godine na meču protiv Fulama slomio jagodičnu kost kada se sudario sa Klintom Dempsijem. Samo tri dana nakon toga kapiten Čelsija je sa posebnom maskom igrao meč Lige šampiona protiv Valensije.
3-Dzon-Teri.jpg
U finalu Stenli kupa 2008. godine igrač Pitsburga Rajan Meloun dva puta je lomio nos. Prvi put Meloun je slomio u prvoj utakmici serije kada ga je udario igrač Detroita Niklas Kronvel. Meloun se na led vratio već u narednom meču. Sledeći put Meloun je nos slomio samo nekoliko dana kasnije u petoj utakmici kada ga je saigrač Hal Džil pogodio pakom u lice. Meloun je osim slomljenog nosa imao i veliku oteklinu na obrazu, ali ponovo je bio u sastavu i za šestu utakmicu. Na njegovu žalost Pitsburg je seriju izgubio sa 4:2, tako da je trofej Stenli kupa osvojio Detroit.
4-Rajan-Meloun.jpg
Kit Dankan je u maju 2010. takođe pokazao da hokejaši ne znaju za bol. Ovaj bek Čikago Blekhoksa je u finalu Zapada pogođen je pakom u usta, i na led je ispljunuo sedam zuba. Obilno krvarenje su uz dosta poteškoća zaustavili lekari. Ovaj igrač nije stisnuo zube, ali se samo nekoliko minuta nakon intervencije medicinskog osoblja vratio na led da potvrdi pobedu svoje ekipe nad San Hoze Šarksima. U finalu su Čikago Hoksi savladali i Filadelfija Flajerse i osvojili Stenli kup.
5-Kit-Dankan.jpg
Reprezentacija Obale Slonovače bila je u očajanju kada je Didije Drogba slomio ruku neposredno pred početak Svetskog prvenstva u Južnoj Africi. Tadašnji napadač Čelsija ruku je slomio nakon duela sa fudbalerom Japana Markusom Tuliom Tanakom na poslednjem prijateljskom meču pred odlazak na Mundijal. Drogba je išao na operaciju, i bio je u timu za Svetsko prvenstvo. I pored teške povrede on je na prvom meču Svetskog prvenstva, protiv Portugalije, ušao u 66. minutu u igru.
6-Didije-Drogba.jpg
Kada je na usporenom snimku prikazana povreda košarkaša Bostona Radžona Ronda na trećoj utakmici polufinala Istoka 2011. godine protiv Majamija svi su mislili da je sezona za tog igrača gotova. Rondov lakat bio je u neprirodnom položaju, a povreda je izgledala neverovatno bolna. Utakmica je nastavljena, Rondo je otišao u svlačionicu, i na opšte iznenađenje vratio se na parket u poslednjoj četvrtini, sa rukom u zavoju, i do kraja meče uspeo je da postigne šest poena.
7-Radzon-Rondo.jpg
Kapetan San Hoze Šarksa Džoi Tornton još jedan je od čvrstih momaka koji ne znaju za prepreke. Ovaj igrač je 2011 godine igrao je petu utakmicu finala Zapada protiv Vankuvera, iako je nekoliko dana ranije iščašio rame. Ipak, u petoj utakmici Tornton se i pored požrtvovane igre nije proslavio i bio je jedan od lošijih na utakmici.
8-Dzoi-TOrnton.jpg
Dirk Novicki je vodio ekipu Dalasa do jedine NBA titule u 2011. godini, kada je ekipa iz Teksasa u finalu pobedila Majami. Novickom je već na prvom meču finala pukla tetiva srednjeg prsta leve šake, ali je Nemac odigrao maestralno celu seriju i doveo svoju ekipu do pobede u seriji od 4:2.
9-Dirk-Novicki.jpg
Poslednji u nizu sportista koji je igrao i pored povrede je najbolji igrač Vašington Kapitalsa Aleksandar Ovečkin. Sjajni Rus je šestu i sedmu utakmicu plej of serije protiv Njujorka sa frakturom leve noge. I pored toga Vašington nije uspeo da prođe u narednu rundu jer je seriju izgubio rezultatom 3:4.
10-Aleksandar-Oveckin.jpg
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger