Headlines News :
Home » , » Pet posada na EP u Sevilji

Pet posada na EP u Sevilji

Written By maxtv on понедељак, 20. мај 2013. | 12:04


Veslačku reprezentaciju Srbije na predstojećem seniorskom Evropskom prvenstvu u Sevilji predstavljaće pet poseda. Pripreme za ovo takmičenje su u jeku a reprezentativci će brusiti formu u zemlji sve do polaska za Španiju koji je planiran za 28. maj.
Stručni štab veslačke reprezentacije saopštio je da će od 31. maja do 2. juna na Evropskom prvenstvu u Sevilji učestvovati dvojac bez kormilara Nenad Bedjik - Nikola Stojić, kao i četverac bez kormilara u sastavu Miljan Vuković, Goran Jagar, Miloš Vasić i Radoje Đerić.
Cetverac.jpg
U disciplini dubl skul Srbiju će predstavljati Marko Marjanović i Aleksandar Filipović, u lakom skifu Miloš Stanojević, a u ženskom skifu Iva Obradović.
Reprezentativci će se pripremati u Srbiji sve do polaska u Španiju, u utorak, 28. maja.
Pored takmičara, u sastavu srpske reprezentacije biće i selektor Nebojša Ilić, selektor juniora i član selektorske komisije Dejan Guslov, treneri Oleksandr Fedotov, Saša Mimić i Aleksandar Ivković, kao i doktor Milan Babić i fiziotarapeut Branko Todorović.
Iva-Obradovic.jpg
Evropsko prvenstvo u Sevilji je prvo koje se održava u novom terminu, pošto su se do sada takmičenja organizovala u septembru.
Na prošlom Evropskom prvenstvu u Plovdivu, srpska reprezentacija je učestvovala u svih pet finala i osvojila četiri medalje. Iva Obradović je u skifu osvojila srebro, dok je bronzu osvojio četverac bez kormilara (Vasić, Djerić, Vuković, Jagar).
Cetverac-1.jpg
Četverac bez kormilara za lake veslače (Nikola Selaković, Miloš Stanojević, Nenad Babović i Miloš Tomić) i dvojac bez kormilara (Stojić, Beđik) osvojili su, takođe, bronzane medalje.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger