Headlines News :
Home » , » Rik Pitino, ponovo kralj

Rik Pitino, ponovo kralj

Written By maxtv on уторак, 9. април 2013. | 11:41


Univerzitet Luivil Kardinals osvojio je titulu prvaka američke košarkaške studentske organizacije (NCAA) pošto je jutros u Atlanti, u finalnoj utakmici savladao Mičigen sa 82:76. Na ovu treću titula Luisvila je čekao bezmalo tri decenije.
Finalna utakmica 75. izdanja NCAA Lige odigrana je u Džordžija domu pred više od 74.000 gledalaca, a do pobede Luivil je predvodio Pejton Siva sa 18 koševa, šest skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte.
Pored Sive u pobedničkom timu istakli su se Luke Henkog sa 22 poena i Čejn Behenan koji je utakmicu završio sa 15 koševa i 13 skokova.
Prvu šampionsku titulu studenti Univerziteta Luivil osvojili su daleke 1980, a drugu šest godina kasnije. Čekali su, bezmalo, tri decenije da bi se ponovo popeli na tron do kojeg ih je predvodio Rik Pitino.
Luisvil-10.jpg
Vrsni stručnjak je tako u jednom danu stekao dva velika priznanja. Najpre je postao član Kuće slavnih u Springfildu, a posle finalne utakmice protiv Mičigena i prvi trener u istoriji NKAA lige koji je osvojio šampionsku titulu sa dva različita univerziteta. Pre Luivila, Pitino je do šampionske titule predvodio Kentaki. Bilo je to 1996. godine.
Luisvil.jpg
Najtrofejniji tim NCAA je i dalje Univerzitet iz Los Anđelesa (UCLA) sa 11 titula. Tri manje osvojio je Kentaki, dok su Severna Karolina i Indijana po pet puta bili šampioni.

Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger