Headlines News :
Home » , » Vukoičić - Ne bežimo od uloge favorita

Vukoičić - Ne bežimo od uloge favorita

Written By maxtv on петак, 29. март 2013. | 12:54


Vlada Vukoičić, strateg Crvene zvezde, ističe da ni on ni njegovi igrači ne beže od uloge favorita u domaćoj Superligi, ali da to ne znači da će potceniti ikoga, pa tako ni ekipu Slobode sa kojom prvo igraju.
Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić izjavio je danas da njegova ekipa ne beži od uloge favorita u borbi za prvo mesto pred plej-of domaće Superlige, ali da neće potceniti ekipu Slobode u prvoj utakmici tog takmičenja.
Zvezda.jpg
"Mi ne bežimo od uloge favorita za ulazak u plej-of. U grupi smo timova koji će se boriti za prvo mesto koje donosi prednost domaćeg terena u plej-ofu. Važno je da smo posle perioda uklapanja na startu ABA (Jadranske) lige uspeli da složimo kockice i da tokom većeg dela sezone u regionalnom takmičenju funkcionišemo kao pravi tim", rekao je Vukoičić za klupski sajt.
"Osvojili smo Kup Radivoja Koraća, bili smo najbolje plasirani srpski tim u regionalnoj ligi i zato ćemo u ovih 14 utakmica učiniti sve da potvrdimo status", dodao je Vukoičić.
Košarkaši Crvene zvezde sutra od 19 sati u Užicu igraju protiv Slobode, prvu utakmicu Superlige Srbije. Crveno-beli su danas otputovali u Užice, a u tim se vratio Vuk Radivojević, koji se oporavio od povrede kolena.
Govoreći o protivniku, Vukoičić je rekao da poznaje većinu igrača i rad trenera Vladimira đokića, kao i da je kod Slobode naglašena timska igra u napadu i odbrani.
"Imaju jasnu hijerarhiju i podelu uloga u ekipi, a krasi ih velika disciplina. Mi naš stil igre nećemo menjati, ali siguran sam da neće biti lako jer ime Crvene zvezde kod svih protivnika izaziva dodatnu motivaciju i energiju", kazao je Vukoičić.
"Moraćemo da uložimo veliki napor i da dobro oznojimo dresove, ako želimo da dođemo do pobede. Ne smemo da potcenimo ekipu Slobode i to ću posebno naglasiti svim igračima, jer bi nas svako potcenjivanje skupo koštalo", zaključio je Vukoičić.
Trener crveno-belih ocenio je da Partizan i Radnički iz Kragujevca poseduju veliki kvalitet i rekao da je nezahvalno davati prognoze za ekipe iz domaćeg prvenstva, jer su igrale u različitom takmičenju.
"Ekipe iz domaćeg prvenstva nisu imale dodirnih tačaka sa ekipama iz regionalnog takmičenja, tako da je teško praviti poređenja. Mi imamo više iskustva, ali gledajući ambicije i sastave timova Vojvodine, Mega Vizure i Metalca, siguran sam da neće biti lakih utakmica", smatra Vukoičić.
"Razlika između klubova iz Jadranske i naše lige se smanjuje i broj pobeda ekipa iz KLS iz sezone u sezonu raste. Njihov problem će sigurno biti manjak iskustva, činjenica da su do ovog momenta igrali na nižem nivou, ali će njihova želja za dokazivanjem i motivacija biti veoma izraženi, pa nas očekuje zanimljivo takmičenje", dodao je Vukoičić.
Crvena zvezda je krajem avgusta i početkom septembra 2011. godine odigrala dve prijateljske utakmice sa sutrašnjim rivalom i oba puta pobedila.
"Ove godine su napravili dobar rezultat. Plasman u Superligu je za njih bio iznad početnog plana. Mi imamo čast da sezonu u Superligi otvorimo u Užicu i to će biti prilika da se tamošnjoj publici prikažemo u lepom svetlu. Potrudićemo se da im se odužimo dobrom igrom i pobedom", rekao je Vukoičić.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger