Headlines News :
Home » , » Radnički na Marakani, Partizan u Kuli

Radnički na Marakani, Partizan u Kuli

Written By maxtv on петак, 29. март 2013. | 11:34


Nakon pauze zbog mečeva u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, nastavlja se Jelen Superliga. Najviše pažnje privlači duel na našem najvećem stadionu gde će Crvena zvezda, uz debi Rikarda Sa Pinta na klupi, dočekati Radnički iz Kragujevca. Vrlo zanimljivo i u Kuli, gde na noge Hajduku dolazi Partizan.
Posle dvonedeljne pauze nastavlja se Jelen Superliga, a kolo će obeležiti debi Portugalca Rikarda Sa Pinta na klupi Crvene zvezde i gostovanje Partizana u Kuli.
Sa Pinto.jpg
Crveno-beli su porazom u prethodnom kolu od Radničkog u Nišu i šestu godinu zaredom gotovo izvesno ostali bez šampionske titule. U međuvremenu, smenjen je trener Aleksandar Janković, a novi šef struke, treći ove sezone, pokušaće bar donekle da razdrma demoralisani tim.
Još ćemo videti da li će portugalski stručnjak biti na klupi ili tribinama, pošto bi u toku dana u petak trebalo da bude postignut dogovor sa Jankovićem.
Na svom debiju, Sa Pinto neće imati nimalo lak zadatak, pošto u goste 'crveno-belima' stiže Radnički iz Kragujevca, koji je prošle sezone 'otkinuo' četiri boda Zvezdi. Kragujevčani tradicionalno dobro igraju na Marakani i ima trenera Dejana Đurđevića, koji je znao da pobeđuje 'crveno-bele'.
S druge strane, fudbaleri Partizana sa ogromnom zalihom od 11 bodova gostuju u Kuli, gde žele da nastave seriju pobeda i naprave još jedan korak prema šampionskom trofeju. 'Crno-beli' su došli u situaciju da sami sebi postavljaju ciljeve, a sad im je jedan od najvažnijih da mreža i dalje ostane netaknuta u prolećnom delu šampionata.
Partizan Hajduk.jpg
Ipak, možda i pravi derbi 20. kola odigraće Jagodina i Vojvodina, i to pod svetlošću reflektora u subotu uveče. Domaći tim želi da se vrati na pobedničku stazu posle poraza od Partizana i Javora u Kupu,odnosno, remija u Užicu, dok Novosađani ne odustaju od borbe za drugo mesto sa Crvenom zvezdom.
Prvi put u istoriji superligaška utakmica igraće se u Pećincima, Donji Srem će dočekati Javor na svom terenu zbog posledica koje su na teren stadiona „Karađorđe" u Novom Sadu ostavili reprezentativci Srbije i Škotske.
Ništa bolji teren neće biti ni u Subotici gde Spartak dočekuje Novi Pazar, na Karaburmi u duelu OFK Beograda i Slobode, u Borči na meču BSK Borče i Rada, odnosno u Smederevu gde gostuje Radnički iz Niša.
Jelen Superliga, 20. kolo:
subota:
OFK Beograd - Sloboda 14.30
Donji Srem - Javor 14.30
BSK Borča - Rad 14.30
Spartak - Novi Pazar 14.30
Smederevo - Radnički Niš 14.30
Crvena zvezda - Radnički Kragujevac 18.00
Jagodina - Vojvodina 19.00
nedelja:
Hajduk - Partizan 15.00
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger