Headlines News :
Home » , » Maminjova "igranka bez prestanka"

Maminjova "igranka bez prestanka"

Written By maxtv on недеља, 17. март 2013. | 11:56


Govor mržnje ili politički progon, šta god da je u pitanju, prvi čovek Dinama i jedan od najkontroverznijih javnih ličnosti na Balkanu, Zdravko Mamić, moći će da dokazuje sa slobode. Prema pisanju hrvatskih medija kada je čuo odluku da se brani sa slobode, popularni Maminjo, je ljubio pod ispred sudije. "Igranka" se nastavlja.
Uz ime Zdravka Mamića često ide takva medijska pažnja koju u fudbalu još izazivaju samo Mario Baloteli ili Džoi Barton. Ako su ovih dvoje „loši momci" evropskog fudbala, popularni Maminjo moće da nosi epitet „lošeg funkcionera" evropskog fudbala, prema kome i nekadašnji vlasnik madridskog Atletika Hezus Hil izgledao kao mala beba.
Zdravko-Mamic.jpg
Maminjo ljubio pod pred sudijom
Posle noći koju je proveo u zatvoru, zbof vređanja na nacionalnoj osnovi i podsticanja na nasilje i mržnju, Maminjo je konačno pušten da se brani sa slobode. Hrvatski mediji prenose da je, kada je čuo da može da se brani sa slobode, Mamić ljubio pod ispred sudije Ljiljanke Maletić.
Advokat Zdravka Mamića opisao je kako on vidi postupak protiv svog klijenta.
„Ovo je politički slučaj, nema drugog predznaka. Neprihvatljivo je da se medijima dopušta da unapred govore o kaznenom govoru mržnje", rekao je Mamićev advokat koji je pozdravio odluku sudije da dopusti njegovom klijentu da se brani sa slobode, rekavši da Maletićeva nije podlegla pritiscima.
Zdravko Mamic1.jpg
Maminjo - govor mržnje ili politički progon
Još nije poznato da li se Zdravko Mamić kaje zbog reči upućenih ministru obrazovanja i sporta u Vladi Hrvatske Željku Jovanoviću gde je između ostalog rekao da „On (Jovanović) mrzi sve što počinje sa hrvatski, da ima krvna zrnca koja vuku na onu stranu koja mrzi sve hrvatsko, da iz njegovih očiju šiklja krv, a kad se nasmeje vidite ljude spremne za klanje, da je uvreda za hrvatski um, hrvatski mozak i hrvatskog čoveka".
„Zamislite čoveka da je Srbin koji nikada nije radio u prosveti ili sportu, osim što je bio dizač tegova, da je ministar tako važnog resora. I to sve daš čoveku koji je bez ikakvog iskustva i sa takvom hrvatomržnjom", besneo je Mamić pre dva dana kada je davao izjavu.
U zaštitu Zdravka Mamića stao je i njegov brat Zoran koji je rekao da njegov stariji brat nije dobro shvaćen.
Zoran Mamic.jpg
Zoran Mamić brani starijeg brata
„Zdravko bi isto rekao i da je u pitanju ministar koji je Englez ili Francuz, i tu nema govora mržnje. Svi znamo da Zdravko ima prijetelje muslimane, Srbe i ljude svih nacionalnosti. Izjava je izrečena u kontekstu da stranac ne može biti ministar i to ne znači nikakvu mržnju prema hrvatskom narodu i hrvatskoj manjini. Poručio bih dušebrižnicima i svim dvoličnim pametnjakovićima koji se ograđuju, i onima koji daju komentare, da se malo pogledaju u ogledalo, trebalo bi da ih je stid", rekao je Zoran.
„Zaista ne znam kako će Zdravku neki ljudi pogledati u oči. Zahvalio bih se prijateljima, navijačima, posebno onima iz Srbije koji su zgroženi načinom na koji se postupalo prema mom bratu", rekao je mlađi Mamić.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger