Headlines News :
Home » , » Partizan siguran, prednost raste

Partizan siguran, prednost raste

Written By maxtv on недеља, 17. март 2013. | 21:24


Fudbaleri Partizana pobedili su večeras OFK Beograd sa 2:0 u 19. kolu Super lige Srbije i tako stekli 11 bodova prednosti na vrhu tabele. Golove su postigli Aleksandar Mitrović u 49. i Predrag Luka u 60. minutu meča.
Petostruki uzastopni šampion sada ima 49 bodova, a drugoplasirana Crvena zvezda, koja je danas izgubila od Radničkog u Nišu, ima 38. Partizan je tako zabeležio sve četiri pobede u prolećnom delu sezone i nije primio nijedan gol do sada. Rivali nisu imali mnogo prilika večeras u prvom poluvremenu, koje je prošlo gotovo bez ikakvih dešavanja, osim po jedne izgledne šanse na obe strane.
"Romantičari" su svoju priliku imali u 29. minutu, kada se Aleksandar Ješić oslobodio svog čuvara Aleksandra Lazevskog, a onda sjajnim driblingom prešao Tomislava Pajovića i ušao u šesnaesterac pred Vladimira Stojkovića, ali je Ivan Ivanov u poslednji čas uklizao i izbacio loptu u korner.
Partizan-OFK02.jpg
Partizan je prvi put zapretio u 44. minutu, kada je Saša Ilić fantastično pronašao Ivana Miljkovića na ivici šesnaesterca, ali on iz dva pokušaja nije uspeo da savlada golmana gostiju Milana Lukača.
Partizan-OFK01.jpg
U drugom poluvremenu viđena je drugačija slika. Već u 49. minutu Partizan je poveo kada je Aleksandar Mitrović prošao po levoj strani i sa strane ušao u šesnaesterac. Tada je na njega startovao Danijel Gašić, ali je napadač smireno izbegao njegovo uklizavanje i sa strane šutnuo pored nemoćnog Lukača.
Partizan-OFK03.jpg
U 60. minutu stavljena je tačka na meč, a ponovo su u centralnim ulogama bila zimska pojačanja Partizana. Nemanja Kojić je ušao u šesnaesterac sa leve strane i visoko centrirao na drugu stranu, na kojoj se našao Luka, koji je glavom prosledio loptu u mrežu za konačnih 2:0.
Vermezović: Teško je igrati unapred dobijene utakmice
Trener Partizana Vladimir Vermezović rekao je da je bilo teško igrati unapred dobijenu utakmicu protiv OFK Beograda, ali da je pobeda jedino važna.
"Zadovoljniji sam igrom u drugom poluvremenu, ne samo zato što smo postigli dva gola, već smo igrali malo bolje. Teško je igrati unapred dobijene utakmice, svi su nas pre meča videli kao favorita. Ali - tri boda su tri boda, nama je to jedino važno", rekao je Vermezović.
Partizan-OFK-Treneri.jpg
Partizan u prva četiri kola prolećnog dela prvenstva nije primio nijedan gol, ali Vermezović nije želeo da ističe samo odbranu.
"Da ne čuje zlo, momci su dobro odradili svoj deo posla, ali nije samo odbrana dobra, jer odbranu igra ceo tim i vezni red... Najvažnije je da pobeđujemo i osvajamo bodove", rekao je trener Partizana.
Vermezović je kazao da će tim sada imati dva dana pauze i da će večeras "malo proslaviti", a posle će da nastavi pripreme za mečeve nakon reprezentativne pauze, u kojima se "lomi prvenstvo".
"Slede nezgodna gostovanja, koja su i slatka i teška. Partizan ima mnogo navijača svuda i ne verujem da ćemo se negde osećati kao gosti. Imamo dva slobodna dana, a večeras ćemo malo da proslavimo. Posle toga slede četiri utakmice u kojima se lomi prvenstvo (u gostima protiv Hajduka, Slobode i Javora, kod kuće protiv Vojvodine)", rekao je Vermezović.
Trener OFK Beograda Zoran Milinković rekao je da je njegovom timu bilo teško da se vrati u igru posle primljenog gola i priznao je da je tim u "neprijatnoj seriji".
"Desila se ta greška u drugom poluvremenu i posle toga je bilo teško vratiti se u igru...Jeste ovo neprijatna serija i verujem da ćemo sa velikom željom, borbenošću i motivacijom izaći iz nje", rekao je Milinković.

Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger