Headlines News :
Home » , » Delpo zaustavio Novaka

Delpo zaustavio Novaka

Written By maxtv on недеља, 17. март 2013. | 01:57


Novak doživeo prvi poraz u 2013. godini. Đoković je zaustavljen u polufinalu Indijan Velsa od Argentinca Del Potra u tri seta - 6:4, 4:6, 4:6. Del Potro će u finalu u nedelju uveče igrati sa Rafaelom Nadalom.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale turnira masters serije u Indina Velsu, pošto je u polufinalu izgubio od Argentinca Huana Martina del Potra u tri seta - 4:6, 6:4, 6:4.
Nole-DelPotro2.jpg
U iscprljujućem duelu, koji je trajao dva sata i 50 minuta, a odigran je po paklenoj vrućini, jer je temperatura u hladu iznosila 36, a na terenu više od 40 stepeni, Del Poro je u finišu imao više snage i zasluženo je stigao do šeste pobede u 15. međusobnom susretu sa Đokovićem. Meč je bio potpuno izjednačen i otvoren do poslednjeg poena, a u kojoj meri su protivnici bili izjednačeni najbolje se vidi iz podatka da je Del Potro osvojio 101, a Đoković 100 poena.
U prvom setu viđena je najbolja i najkvalitetnija igra. Đoković je u tom delu meča bio sigurniji i protivniku nije dozvolio nijednu brejk šansu, a sam je u osmom gemu imao četiri prilike da Del Potru oduze servis. Nije ih iskoristio, ali je i u desetom gemu žestoko pritisnuo protivnika i iskoristio je treću, a ukupno sedmu brejk šansu, čime je dobio set.
Nole-IV6.jpg
Drugi set bio je gotovo neverovatan, bar kada su u pitanju tako kvalitetni teniseri. Prva tri gema završena su brejkovima, s tim što je Argentinac dva puta oduzeo servis Đokoviću. Kada je u sedmom gemu Del Potro i treći put napravio brejk i poveo 5:2, bilo je jasno da će meč otići u treći set. Đoković je, doduše, pokušao na se vrati i u osmom gemu je vratio jedan brejk, ali drugi nije uspeo, pa je Del Potro, kao i juče u četvrtfinalu protiv Endija Mareja, izborio treći set.
Prvi igrač sveta je odlučujući deo meča počeo izvanredno i poveo je 3:0, a onda je naglo počeo da popušta. Iz poena u poen bilo je vidljivo da mu snaga sve više "curi", udarci su mu postajali sve slabiji i neprecizniji i Del Potro je napravio preokret.
DelPotro2.jpg
Uprkos ovom porazu, prvom posle serije od 22 pobede, Đoković može da bude zadovoljan učinkom u Inđan Velsu, jer je odbranio poene, pošto je i prošle godine stigao do polufinala. Zahvaljujući porazu prošlogodišnjeg pobednika ovog turnira Rodžera Federera već u četvrtfinalu, Đoković je povećao prednost na ATP listi u odnosu na Švajcarca na 4.565 poena. Najboljem teniseru sveta sada predstoji učešće na mastersu u Majamiju, gde brani titulu i 1.000 poena.
Protivnik Del Potra u finalnom meču biće Španac Rafael Nadal, koji je bio bolji od Čeha Tomaša Berdiha.
Nadal2.jpg
Nadalu će to biti četvrto uzastopno finale od povratka na teren posle sedam meseci pauze zbog povrede.
Ujedno, Španac će pokušati da dođe do treće titule u Indijan Velsu u karijeri, a prethodne dve osvojio je u duelima protiv Đokovića i Britanca Endija Mareja.
Španac je u dosadašnjoj karijeri osvojio ukupno 52 trofeja na ATP turnirima.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger