Headlines News :
Home » , » Rekord Ivane Maksimović

Rekord Ivane Maksimović

Written By maxtv on субота, 2. март 2013. | 16:37


Ivana Maksimović, srebrna sa OI u Londonu prošle godine, je nova svetska i evropska rekorderka vazdušnom puškom sa 418 krugova! Srbija četvrta vazdušnom puškom!
Ivana Maksimović je do ove dve titule došla osvajanjem prvog mesta u osnovnom delu na Šampionatu Evrope u Odenzeu u Danskoj koje se računalo na decimalu po novim pravilima i tako postala prva svetska i evropska rekorderka ovim oružjem.
Na žalost, u finalu, gde se ne računa rezultat osnovnog dela i polazi se „od nule", nije dobro gađala i završila je ne osmom mestu.
Ivana-Maksimovic.jpg
Ženska reprezentacija Srbije vazdušnom puškom sa 1.239,3 kruga (Andrea Arsović 415, Ivana Maksimović 418, Jelena Živković 406,3) osvojila je četvrto mesto u konkurenciji 19 selekcija.
U pojednačnoj konkurenciji Andrea Arsović se plasirala na peto mesto sa 143,5 krugova, dok je Ivana Maksimović na kraju završila osma sa 79,4 kruga. Jelena Živković je 60. sa 406,3 kruga u konkurenciji 77 takmičarki.
Zlatna ekipna medalja pripala je Italiji sa 1.242,9 krugova što je zbog novih pravila novi svetski i evropski ekipni rekord. Srebro su osvojile Nemice sa 1.241,9 krugova, a bronzu Austrijanke sa 1.240,9 krgova. Srbiju je od bronze delilo 1,6 krugova.
U pojednačnoj konkurenciji, trijumfovala je Liza Ungerank (Austrija) sa 208,3 kruga, koja je pre finala bila četvrta, ispred Martine Pike (Italija) sa 206,3 kruga (pre finala je bila osma) dok je bronzu osvojila drugoplasirana pre plej ofa Živa Dvoržak (Slovenija) sa 185,9 krugova. Četvrta je bila Džesika Mager (Nemačka) sa 163,5 krugova, a peta Andrea Arsović (Srbija) sa 143,5 krugova.
Arsovićevu je za ulazak među četiri i borbu za medalju zaustavali Magerova 143,8:143,5! Odlučile su tri desetinke, 13. i 14. dijabolom Arsovićeva je imala 10,5 i 10,3 kruga, Nemica 10,8 i 10,1, ali je Magerova imala i prednost iz ranijih hitaca i ušla među četiri.
Maksimovićeva je ispala posle prvih osam dijabola (79,4) a najbliža rivalka bila joj je Vega (Španija) koja je imala tačno 80 krugova. Maksimovićeva je pogodila tri centra i pet devetki, a presudile su poslednje dve dijabole kada je srpska reprezentativka „ubila" 9,5 i 10,3 kruga a takmičarka Španije 10,1 i 10,3 kruga i prošla je dalje za pola kruga!
ESgrgic_zlatic_mikec_srebro.jpg
Srpski strelci završili su učešće na EŠ u Danskoj sa dve ekipne medalje, zlatom ženske seniorske selkcije pištoljem (Zorana Arunović, Jasna Šekarić i Bobana Veličković) i srebrom muške reprezentacije ovim oružjem (Andrija Zlatić, Damir Mikec i Dimitrije Grgić).
Osvojena su i tri četvrta mesta: Damir Mikec - pištolj, seniori, Zorana Arunović - pištolj, seniorke i ženska seniorska reprezentacija puškom, dva peta mesta: Andrea Arsović - seniorke, puška i muška juniorska reprezentacija puškom, jedno sedmo mesto: Andrija Zlatić - seniori, pištolj, tri osma mesta: Bobana Veličković - seniorke, pištolj, Ivana Maksimović - seniorke, puška i Tiha Todorović - juniorke, puška, kao i jedno deseto mesto: Andrija Milovanović - junori- puška.
Seniorska muška reprezentacija puškom bila je 12. a ovim oružjem Nemanja Mirosavljev je završio na 15. poziciji.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger