Headlines News :
Home » , » Rasipništvo na Marakani

Rasipništvo na Marakani

Written By maxtv on среда, 27. фебруар 2013. | 21:22


Nebojša Čović izneo frpantne podatke kako se poslovalo u Fudbalskom klubu Crvena zvezda u 2012. godini. Potpredsednik kluba sa Marakane rekao da su crveno-beli u tom periodu napravili minus veći od deset miliona evra. U narednom periodu najavljeno radikalno smanjenje troškova.
Potpredsednik fudbalera Crvene zvezde Nebojša Čović pred javnost je izašao sa novim podacima o stanju u klubu od kojih se navijačima crveno-belih diže kosa na glavi.
Nebojsa-Covic.jpg
Zvezda katastrofalno poslovala u 2012.
Čović je rekao da je u 2012. godini klub naprvio gubitak od 11.232.756 evra. U tom periodu Zvezda je zaradila 9.227.652 evra, dok je imala neverovatnih 20.117.193 evra rashoda.
Posebno su uznemiravajući podaci na šta se sve trošio novac u situaciji kada se klub nalazi u najvećoj krizi od osnivanja. Tako su obelodanjeni podaci da se skoro 250 hiljada evra trošilo na štoperice, trake za vežbe i podloge, dok je 150 hiljada evra potrešeno za mobilne telefone.
„Klub je u prošloj godini zabeležio gubitak od 10, 8 miliona evra, izvinjavam se što sam izneo taj podatak, ali bolje da vam kažem kako jeste nego da lažem. Intenzivno se trošilo ono čega nema, a ukupan rashod u 2012. godini bio je 20,2 miliona evra, što znači da smo potrošili budžet za jednu godinu unapred. Dakle, klub se nalazi u teškom položaju i vremena za milost više neće biti", izričit je Čović.
Covic-Dzajic.jpg
Vade kestenje iz vatre
Osim štoperica, traka za vežbanje i mobilnih telefona, kao primere neracionalnog trošenja Čović je naveo premije za sekretarice, usluge keteringa i slične nelogičnosti.
„Najviše volim da vidim ovu stavku za ketering i ostalo... Kao da mi nemamo svoje kuvare i lokale, pa moramo da angažujemo druge. Stanite ljudi, ne mora baš da se jede guščija pašteta svaki dan", rekao je Čović koji je dodao da je samo na obezbeđenje otišlo 323 hiljade evra..
„ Ne može da bude 220 zaposlenih, ne može bez redukcije ugovora, ne može se bez kontrole troškova. U stvari može, ali ja u tome neću da učestvujem. Pogotovo što nam stižu brojne menice za naplatu, u julu na naplatu stiže još 15 miliona evra. Trenutni dug je 49, 4 miliona što znači da nam preti stečaj", upozorava Čović.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger