Headlines News :
Home » , » Štimac, faktor uspeha

Štimac, faktor uspeha

Written By maxtv on уторак, 19. фебруар 2013. | 18:38


Banvit ima veliku priliku da se plasira u četvrtfinale Evrokupa što bi ujedno bio najveći uspeh u klupskoj istoriji. Jedan od najzaslužnijih ѕa uspeh Turskog kluba je upravo Vladimir Štimac.
Vladimir Štimac je jedan od najstandardnijih srpskih košarkaša ove sezone. Njegove sjajne igre za turski Banvit ne prolaze nezapaženo i njegov tim sada ima dobru priliku da se plasira u četvrtfinale Evrokupa, posle sutrašnjeg gostovanja podgoričkoj Budućnosti.
Stimac3.jpg
"Atmosfera u ekipi je odlična, pogotovo što delimo prvo mesto sa Fenerbahčeom u Turskoj, a i Evrokup nam ide sjajno, gde smo na korak smo do plasmana u top 8 što nije malo za ovaj klub. Ali taj korak je ogroman pošto je ispred nas veoma jaka i nezgodna Budućnost", rekao je Štimac.
On ističe da bi plasman u četvrtfinale bio najveći uspeh u klupskoj istoriji Banvita, gde se ekipa ne bi zaustavljala, pošto postoji potajna želja da se naredne sezone igra Evroliga.
"Naravno da postoji šansa, ali treba biti realan, ima dosta jakih ekipa u Evrokupu. U turskoj ligi igramo odlično, jer smo od početka šampionata izgubili samo dve utakmice. Još je rano za bilo kakve prognoze, jer nam predstoji još 12 utakmica", ističe srpski reprezentativac.
25-godišnji centar je rekao da je zadovoljan svojim partijama u kojima je navijače gotovo navikao na dabl-dabl učinak.
Stimac4.jpg
"Ja sam prezadovoljan svojim dosadašnjim učinkom. Imamo odličan skup pojedinaca i milina je igrati u takvom okruženju. Uvek se trudim da maksimalno ispunim zadatke svog trenera, ali mi je uvek na kraju najbitnija stvar da ekipa pobeđuje", tvrdi Štimac.
Banvit utakmicu šestog kola grupe I protiv Budućnosti igra u sredu, 20. februara. Turska ekipa je trenutno prva u grupi sa učinkom od 3 pobede i 2 poraza i ima najbolju koš razliku. U prvom duelu protiv Budućnosti, Banvit je slavio sa 89-80.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger