Headlines News :
Home » , » Gol tehnologoja, napokon!

Gol tehnologoja, napokon!

Written By maxtv on уторак, 19. фебруар 2013. | 14:36


FIFA odobrila korišćenje tehnologije u fudbalu na svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. FIFA će u najskorije vreme raspisati tender za korišćenje gol tehnologije na predstojeća dva velika takmičenja.
Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odobrila je danas upotrebu gol tehnologije na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.
Gol ref.jpg
"Nakon uspešne implementacije na klupskom prvenstvu sveta odlučili smo da gol tehnologiju koristimo na Kupu konfederacija u Brazilu 2013. godine, kao i na svih 12 stadiona na kojima će se igrati utakmice Svetskog prvenstva 2014. godine", navodi se u saopštenju FIFA.
Tehnologija "Oko sokolovo", koja se upotrebljava u tenisu i kriketu i "Goal Ref" sa specijalnim magnetnim senzorima uspešno su testirane u Japanu, u međuvremenu FIFA je testirala još jedan sistem iz Nemačke, koji je položio testove, a uskoro će testirati i četvrti, takođe iz Nemačke.
Upravo zato, FIFA će u najskorije vreme raspisati tender za korišćenje gol tehnologije na predstojeća dva velika takmičenja.
FIFA je stav oko upotrebe tehnologije promenila nakon SP 2010. u Južnoj Africi kada sudije na utakmici Engleska - Nemačka nisu priznale očigledan gol Frenka Lamparda.
Međutim, potpuno drugačije mišljenje vlada u Evropskoj fuzdbalskoj uniji (UEFA) gde je odlučeno da nema tehnologije, ali su uvedena dvojica novih pomoćnih sudija.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger