Headlines News :
Home » , , » Arsenal kapitulirao pred Bavarcima, Portu „minimalac" (VIDEO)

Arsenal kapitulirao pred Bavarcima, Portu „minimalac" (VIDEO)

Written By maxtv on уторак, 19. фебруар 2013. | 23:10

Vengerova „artiljerija" je i ovoga puta zatajila, ovoga puta protiv Bajerna u osmini finala Lige šampiona. Arsenal u sred Londona pretrpeo težak poraz od Bajerna od 3:1 i nalazi se na pragu eliminacije iz elitnog takmičenja. Porto na svom terenu, u fudbalskoj uspavanci, savladao Malagu sa 1:0.
Arsen Venger iskoristio je i poslednji kredit kod navijača Arsenala. Ako postoji jedna stvar gora od poraza u gradskim derbijima protiv Totenhema i Čelsija, i premijerligaških derbij protiv timova iz Mančestera i Liverpula, to je poraz od nekog nemčkog kluba.

A večeras na stadionu „Emirejts", Arsenal ne samo da je poražen, nego je ponižen os Bajerna, koji je u sred Londona trijumfovao sa 3:1. Golove za Bavarce postigli su Kros u sedmom, Miler u 20. i Mandžukić u 77. Minutu. Jedini pogodak za Arsenal postigao je Podolski u 55. minutu.
Bitka za Britaniju, kako se popularno naziva svaki duel engleskih i nemačkih reprezentacija i klubova, počeo je u startu loše za londonski tim.  Samo sedam minuta igre bilo je dovoljno Bajernu da povede sa 1:0. Strelc  je bio Toni Kros koji je mrežu „tobdžija" postigao posle sjajnog udarca sa ivice kaznenog prostora.
Bajern-gol.jpg
Domaći tim se nije ni oporavio od startnog šoka kada su moćni Bavarci još jednom nokautirali „tobdžije". Prednost Bajerna je udvostručio je Tomas Miler. Golu je prethodio korner Bajerna i udarac glavom Van Bujtena koji je golman Arsenala zaustavio na gol liniji. Na loptu je tada naleteo Miler i bez problema zatresao mrežu protivnika.
Od tog momenta Bavarci su demonstrirali silu na terenu, i Vengerovim izabranicima održali čas fudbala. Prilazi golu Bajerna bili su zatvoreni, napadači Arsenala nisu uspevali da dođu u neku ozbiljniju šansu dok su Bavarci savršeno kontrolisali sredinu terena.
Vilsir-Bajern-gol.jpg
Tračak nade Arsenalu doneo je Lukas Podolski koji je uspeo da u 55. minutu smanji rezultat na 2:1. Podolski se najbolje snašao posle kornera i glavom je uspeo da zatrese mrežu Nojera.
Ipak, ni ovaj pogodak nije doveo do promene snaga na terenu. Bajern je i dalje nastavio u istom ritmu, i u 77. minutu, golom Mandžukića, srušio je sve nade Arsenala u preokret. Posle oštrog centaršuta po zemlji sa desne strane hrvatski napadač je zahvatio loptu koja je u visokom  luku uspela da pređe gol  liniju.
Kolika je nemoć Arsenal bila na terenu u tim trenucima najbolje je ilustrovala slika Arsena Vengera koji je sa suzama u očima gledao nemoć svoje ekipe. Na kraju rezultat je ostaio 3:1 za Bajern koji će u Minhenu imati rutinski zadatak da overe prolaz u četvrtfinale Lige šampiona.
Arsen-Venger.jpg
Drugi meč večeri između Porta i Malage nije bio ni blizu atraktivan kao onaj u Londonu. Na tradicionalnio polupraznom stadionu Dragao, u fudbalskoj uspavanci, Porto je golom Mutinja u 78. minutu došao do minimalne, ali vredne pobede nad španskom ekipom.


Porto je veći deo meča bio bolja i opasnija ekipa, ali napadači ovog kluba nisu iskoristili nekoliko poliprilika.
Domaćin je svoju šansu konačno iskoristio u finišu meča kada je sjajan prodor i ubacivanje sa leve strane iskoristio Mutinjo, koji je rutinski savladao golmana gostiju.
Mutinjo-gol.jpg
Tako je portugalska ekipe došla do minimalne prednosti pred revaš u Malagi. Čini se na kraju utakmice da su oba tima bila zadovoljna ovim ishodom.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger